Πριν ένα μήνα περίπου ξεκίνησε η όμορφη συνεργασία μας με το γλυκό κορίτσι του busy mamas corner, που με τίμησε με την πρόταση της. Ανακοίνωσα την συνεργασία μας στον μαγικό κόσμο των social media με μια συνταγή που αγαπήθηκε ιδιαίτερα, δοκιμάστηκε από αρκετές πολυάσχολες και busy μαμάδες με μεγάλη επιτυχία και μου έδωσε πολύ χαρά να τις βλέπω να φτιάχνουν αυτά τα πανεύκολα, μυρωδάτα και αφράτα ψωμάκια. Θα ήταν παράλειψη να μην υπάρχει στο blog. Αυτή τη φορά τα έφτιαξα και τα γέμισα με φέτα που αγαπούν να τρώνε τα μικρά μου. Τα έδωσα για πρωινό, κολατσιό, στο ταπεράκι στο νήπιο, συνοδευτικό στο φαγητό, κτλ και έγιναν ξανά ανάρπαστα στο σπιτικό μας.
Στην κλασική ερώτηση: και τώρα τι να βάλω στο ταπεράκι του για το σχολείο υπάρχει απάντηση σήμερα: αφράτο ψωμάκι γεμιστό με φέτα και ψημένο στη φόρμα των μάφιν. Μαφινοψωμάκι το βάφτισε ο Κωστής και μεταξύ των "μμμμμ" του ενός κ του άλλου, τον άκουσα με ανακούφιση να φωνάζει: "τέλεια τα ψωμάκια μαμά, αυτά να μου βάλεις στο ταπεράκι αύριο", "δύο να μου βάλεις"!!!..
Και το λέει ποιος? Αυτός που βάζει 1 καλαμπογκοφρέτα, 5 αμύγδαλα (μετρημένα εννοείται!) & μισό μήλο πράσινο!
Και αφού έπεισαν τον Κωνσταντίνο μου, σημειώστε συνταγή και ελπίζω να πείσω κ εσάς να τα δοκιμάσετε!
Χρόνος προετοιμασίας: 1:30'
Χρόνος ψησίματος: 30'
Μερίδες: 12 ψωμάκια
Υλικά:
Εκτέλεση:
Στην κλασική ερώτηση: και τώρα τι να βάλω στο ταπεράκι του για το σχολείο υπάρχει απάντηση σήμερα: αφράτο ψωμάκι γεμιστό με φέτα και ψημένο στη φόρμα των μάφιν. Μαφινοψωμάκι το βάφτισε ο Κωστής και μεταξύ των "μμμμμ" του ενός κ του άλλου, τον άκουσα με ανακούφιση να φωνάζει: "τέλεια τα ψωμάκια μαμά, αυτά να μου βάλεις στο ταπεράκι αύριο", "δύο να μου βάλεις"!!!..
Και το λέει ποιος? Αυτός που βάζει 1 καλαμπογκοφρέτα, 5 αμύγδαλα (μετρημένα εννοείται!) & μισό μήλο πράσινο!
Και αφού έπεισαν τον Κωνσταντίνο μου, σημειώστε συνταγή και ελπίζω να πείσω κ εσάς να τα δοκιμάσετε!
Χρόνος προετοιμασίας: 1:30'
Χρόνος ψησίματος: 30'
Μερίδες: 12 ψωμάκια
Υλικά:
- 600 γρ αλεύρι μαλακό
- 300 γρ γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 2 αυγά
- 60 γρ βούτυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 120 γρ φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω ελαφρώς το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύω σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Χτυπάω ελαφρά τα αυγά και τους ρίχνω το χλιαρό γάλα. Ενσωματώνω τα υγρά στα στερεά και ζυμώνω να ενωθούν τα υλικά. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα, ίσα να σχηματίσετε μια μπάλα. Η ζύμη κολλά στα χέρια. Λαδώστε τα χεριά σας κ μεταφέρετε την σε λαδωμένο μπολ να φουσκώσει. Σκεπάστε το μπολ με νωπή πετσέτα & αφήστε το σε ζεστό μέρος. Μετά από μιάμιση ώρα ξεφουσκώστε την ζύμη, πλάθοντας την ελαφρά και χωρίστε σε 12 μικρά κομμάτια. Τα ζύγισα και ήταν 90 γρ το κάθε κομμάτι. Άπλωσα με τα δάκτυλα το καθένα κάνοντας μια μικρή γουβίτσα και έβαλα 1 κουταλιά τριμμένη φέτα.
Έκλεισα προσεκτικά ενώνοντας τις άκρες, σχημάτισα μικρά μπαλάκια. Τα τοποθέτησα με τις κλεισμένες άκρες προς τα κάτω, σε βουτυρωμένη φόρμα των μάφιν.
Αλείψτε με κρόκο αυγού αραιωμένο με ελάχιστο νερό, ή γάλα, ή βούτυρο. Πασπαλίστε αν θέλετε με σουσάμι, παπαρουνόσπορο, μαυροσούσαμο κτλ.
Σκεπάστε τα με μεμβράνη κ αφήστε μισή ώρα να φουσκώσουν. Ή βάλτε τα στο φούρνο στους 50C για 20'. Ψήστε στους 190C για 20' έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν.
Extra tips
Καλή επιτυχία & καλή εβδομάδα!
Kαι να θυμάστε:
Δευτέρα μου καματερή
Θα σου' χω σούπερ συνταγή!
Ασημίνα Σοφικίτη Γερακίτη (Μίνα)
Έκλεισα προσεκτικά ενώνοντας τις άκρες, σχημάτισα μικρά μπαλάκια. Τα τοποθέτησα με τις κλεισμένες άκρες προς τα κάτω, σε βουτυρωμένη φόρμα των μάφιν.
Αλείψτε με κρόκο αυγού αραιωμένο με ελάχιστο νερό, ή γάλα, ή βούτυρο. Πασπαλίστε αν θέλετε με σουσάμι, παπαρουνόσπορο, μαυροσούσαμο κτλ.
Σκεπάστε τα με μεμβράνη κ αφήστε μισή ώρα να φουσκώσουν. Ή βάλτε τα στο φούρνο στους 50C για 20'. Ψήστε στους 190C για 20' έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν.
Extra tips
- Αν αφαιρέσετε τη φέτα έχετε τα τέλεια ψωμάκια για burgers. Γεμίστε τα με μαρμελάδα, με βούτυρο και μέλι, με ο,τι είναι στις προτιμήσεις σας ή δώστε τα ακόμα και σκέτα στα παιδιά σας!
- Το βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με την ίδια ποσότητα ελαιολάδου.
- Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο, προφυλαγμένα από την υγρασία.
Kαι να θυμάστε:
Δευτέρα μου καματερή
Θα σου' χω σούπερ συνταγή!
Ασημίνα Σοφικίτη Γερακίτη (Μίνα)
φαίνονται πεντανόστιμα! θα τα επιχειρήσω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφή