12 Νοεμβρίου 2017

Γιατί τελικά δεν έτρεξα στο φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας

Φίλη μου είχα καιρό να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σου και να ανεβάσω ανάρτηση "My dear diary..." οπότε αυτό είναι ένας συνδυασμός, εξάλλου τι είναι το ημερολόγιο;;; Σκέψεις... Μέσα από αυτό κείμενο θα μάθεις πως τα πέρασα τους τελευταίους δυο μήνες καθώς επίσης και κάποιες σκέψεις που με βασάνιζαν τον τελευταίο καιρό.

Why I didn't run in the Marathon



Αν με ακολουθείς στα social media και ειδικά στο Instagram που έχω αρχίσει να το αγαπώ πολύ τους τελευταίους μήνες θα είδες το καλοκαίρι ότι είχα ξεκινήσει προπονήσεις και τρέξιμο. Ήμουν πολύ χαρούμενη που είχα τον χρόνο να κάνω κάτι για τον εαυτό μου. Όλα βέβαια ήταν εύκολα κι ευνοϊκά για τη δόλια μάνα... Μεγάλη μέρα, ο μπαμπάς μας με άδεια στο σπίτι να κρατά το Βαγγελάκο, εγώ δεν είχα μαθήματα καθώς ήταν καλοκαίρι και έκανα όλες μου τις δουλειές νωρίς και τσουουουουουπ πήγαινα το απόγευμα για τρέξιμο. Κάπως έτσι γλυκάθηκα και έβαλα και στόχο τα 5 χιλιόμετρα στο φετινό Μαραθώνιο. Είδα και τις πρώτες θετικές αλλαγές στο σώμα μου κι ανέβηκε η ψυχολογία μου στα ύψη. Ήμουν μια χαρούμενη μαμά με άπλετο χρόνο στη διάθεσή της που έβαζε στόχους... Τι ωραία;;;

Και κάπως έτσι πέρασε το καλοκαίρι με εμένα να μετράω αντίστροφα τις 100 μέρες μέχρι το Μαραθώνιο... Σήμερα Κυριακή 12/11/2017 και ο Μαραθώνιος τώρα την ώρα που σου γράφω θεωρείται ήδη παρελθόν κι εγώ ΔΕΝ κατάφερα να τρέξω ούτε τα 5 χιλιόμετρα που έβαλα στόχο τότε... το καλοκαίρι με τη μεγάλη μέρα και τον άπλετο ελεύθερο χρόνο...

Ξέρεις γιατί; Γιατί ήρθε ο Σεπτέμβρης και στήθηκε το καινούριο πρόγραμμα ιδιαιτέρων μαθημάτων, γύρισε ο μπαμπάς μας στη δουλειά του και πέρα από τις ώρες που έλειπα στη δουλειά είχα αποκλειστικά το Βαγγελάκο καθώς φέτος από διάφορες συγκυρίες δε μπορούσε να βοηθήσει κανένας παππούς. Δεν παραπονιέμαι καθόλου αλλά δεν προλάβαινα καν να διαβάσω για τα μαθήματα που έπρεπε να διδάξω μέσα στη μέρα όχι να πάω και για προπόνηση...! Κι έτσι ξεκίνησα την εύκολη λύση και πάλι... Ξενύχτι. Ξενύχτι για να διαβάσω... ξενύχτι για να ανεβάσω κάτι στο blog... ξενύχτι για να ετοιμάσω διάφορες δουλειές στο σπίτι μιας κι ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που οργανώνεται εκ νέου κάθε νοικοκυριό για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του χειμώνα... ξενύχτι και πάλι ξενύχτι...

Ο Οκτώβρης με βρήκε πλήρως διαλυμένη από σωματικής απόψεως και με νεύρα... πολλά νεύρα... Και κάπου εκεί είπα όχι... θα το ξαναπροσπαθήσω... Αρχές Οκτώβρη συμμετείχα στον αγώνα που διοργανώνει κάθε χρόνο το Άλμα Ζωής για τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Με μεγάλη επιτυχία καθώς έπεσα κι έφαγα τα μούτρα (ναι...κι αυτό σας το έδειξα επίσης στα social media). Και κάπου εκεί άρχισαν οι σκέψεις..."που πάω ο Καραμήτρος;;;", "τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι΄" κλπ... Και φοβήθηκα. Ναι φοβήθηκα φίλη μου γιατί καλοί οι αγώνες αν είσαι προπονημένος και σε καλή φυσική κατάσταση, αλλιώς μπορεί να είναι επικίνδυνοι. Εγώ πονούσα στον αυχένα κοντά δυο εβδομάδες μετά την τούμπα στον πρώτο αγώνα. Και κάπου εκεί αποχαιρέτησα προς το παρόν το όνειρο να τερματίσω στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και να κάνω τους δικούς μου υπερήφανους για 'μένα. Και κάπου εκεί άρχισα να σκέφτομαι διαφορετικά... Άλλαξα στόχο αλλά όχι όνειρο...

Ξέρεις ποιος είναι τώρα ο στόχος μου; Να προσέξω πρώτα τον εαυτό μου και να τον προετοιμάσω σιγά σιγά και σωστά ώστε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου του χρόνου. 

Και να η λίστα που έφτιαξα για μένα: 
  • Κάθε βράδυ το αργότερο 11:30-12 παρά για ύπνο. (34 έγινα κοπελιά...πόσο να αντέξω άλλο;;;)
  • Σωστή διατροφή χωρίς υπερβολές και πολύ πολύ νερό για σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. (Όταν ψάχνεις για ενυδατική κρέμα θυμάσαι τι σου λένε πάντα οι πωλήτριες;;; ότι κι αν αγοράσετε πρέπει να πίνετε πολύ νερό...η ενυδάτωση έρχεται από μέσα μας! Εεεεεμμμ...κάτι ξέρουν κι εκείνες!)
  • Τώρα που ο Βαγγελάκος ξεκίνησε παιδικό σταθμό θα ξαναβάλω τη γυμναστική στη ζωή μου. Εεεεε...καιρός είναι πια να γίνει μόνιμη συνήθεια! (Ξέρεις πόσο θανάσιμα ζηλεύω τις φίλες μου που τα καταφέρνουν; Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα βρω αυτή τη μια ωρίτσα που χρειάζεται αυτή η άτιμη η γυμναστική!!!)
  • Το σημαντικότερο όλων;;; Γενικό check up εξετάσεων! Πρέπει να είμαι και σίγουρη ότι όλα λειτουργούν ρολόι! Ξεκίνησα με τη γυναικολόγο μου και σειρά έχει η ενδοκρινολόγος μου... μετά παθολόγος και θα έχω τηρήσει ακόμα μια υπόσχεση!
  • Και μια φορά το μήνα για μασάζ! Αυτό το αυχενικό μου πρέπει να χαλαρώσει λίγο... Φίλη μου σιδερώνω το γνωστό αυτό 3ωρο που σιδερώνουμε όλες μας και μετά ζαλίζομαι κι έχω πονοκέφαλο 2 μέρες! Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!
Αυτούς τους δυο τελευταίους μήνες πήρα το πιο μεγάλο μάθημα... Αν φτάνουμε τον εαυτό μας στα άκρα, δε μπορούμε να λειτουργήσουμε σωστά σε τίποτα... 
Γι' αυτό φίλη μου είτε είσαι μανούλα είτε όχι, πρώτα πρέπει να προσέξεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου! Να τον φροντίζεις γιατί σε φροντίζει κι αυτός...Να τον κανακεύεις έστω και λίγο...Να ακούς τις ανάγκες σου...Κι αν βλέπεις ότι ο στόχος ξεμακραίνει άλλαξε τρόπο για να τον πετύχεις... Προσαρμόσου στις ανάγκες σου και βάλε τις σωστές προτεραιότητες και θα δεις ότι θα είναι πιο εύκολο να πετύχεις αυτό που θέλεις!

It's never too late...
Photo via Pinterest 

Γι' αυτό αν θέλεις να δεις αν κρατάω τις υποσχέσεις μου προς τον εαυτό μου...

Μείνε συντονισμένη στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Αυτά για σήμερα...!
Busy mama

4 σχόλια:

  1. Πολύ σωστές οι διαπιστώσεις σου Ελενακι μου!! Εύχομαι να το τηρησεις το πρόγραμμα γιατί αυτή η άτιμη η καθημερινότητα μας τα χαλάει μερικές φορές φιλενάδα.. ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορίτσι μου γλυκό νομίζω ότι αποτύπωσες με τον καλύτερο τρόπο αυτό που νιώθουν όλες οι γυναίκες εκεί έξω (μανούλες ή μη).
    Ο χρόνος δεν φτάνει ποτέ (μα ποτέ όμως)να κάνεις όλα αυτά που είτε πρέπει, είτε θέλεις. Πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν θα προλαβαίνεις να κάνεις. Πίεση από παντού, δουλειά, σπίτι, παιδιά, οικογένεια και ο ταλαίπωρος εαυτός μας μένει στο τέλος, εάν μείνει κανένα ψίχουλο χρόνου και αντοχής τότε θα ασχοληθούμε και με εμάς.
    Ξέρεις τι είναι αυτό; Καταπίεση. Εμείς οι ίδιες καταπιέζουμε τους εαυτούς μας, να τα κάνουμε όλα και ζοριζόμαστε να τα καταφέρουμε. Εγώ τελευταία άλλαξα μυαλά. Βοήθησε βέβαια μια επίσκεψη στη γυναικολόγο μου που με ταρακούνησε αρκετά. Έχω βάλει πρόγραμμα και 2 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον θα πάω το βράδυ γυμναστήριο να κάνω yoga, μέσα στην εβδομάδα κάνω μόνο τα βασικά (κουζίνα-μπάνιο) και φροντίζω να έχω πάντα φαγητό για τον μικρό για το σχολείο. Και επειδή τα μικρά εάν δεν πάω για ύπνο δεν κοιμούνται, είναι μια καλή ευκαιρία για να πηγαίνω νωρίς για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ακριβώς όπως τα λες. Προσέχουμε τους εαυτούς μας πάνω απ΄όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1ον* Να εχεις δυναμη και να πραγματοποιησης τον/τους στοχους σου.
    2ον*Συμφωνω με όλες σας
    3oν*Η καθε γυναικα-μαμα (& όλοι οι ρόλοι της!!) θα κανει ότι καλύτερο μπορεί,διοτι υπαρχουν πολύ ανασταλτικοί παραγοντες που δεν μπορει να προγραμματισει ή να χωρέσει πολλα πραγματα-δουλειες όχι μόνο στο 24ωρό της, αλλά και εβδομαδιαία.
    4ον*Το κυριότερο βεβαια ειναι 《όταν η μαμα είναι καλά όλοι ειναι καλά》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design