10 Μαρτίου 2017

Busy mama's book review: Το Σοφακι κι ο Ντο

Παρασκευή σήμερα και τι σας έχω; Μα φυσικά βιβλιοπαρουσίαση και μάλιστα την πρώτη σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ακόμα ένας εξαιρετικός εκδοτικός οίκος εμπιστεύεται τα βιβλία του στο Busy mama's Corner. Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσω για το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη σε εικονογράφηση Κώστα Θεοχάρη "Το Σοφάκι και ο Ντο".


Το Σοφάκι και ο Ντο Book review



Ξεκινώντας να σας πω ότι ο Βαγγελάκος αγάπησε ιδιαίτερα το βιβλίο από το εξώφυλλο και μόνο καθώς το όνομα Ντο ήταν πολύ εύκολο να το μάθει αμέσως και να το επαναλαμβάνει συνεχώς. Φυσικά και είναι πολύ μικρός ακόμα για να κατανοήσει τα μεγάλα νοήματα που κρύβει με μαεστρία η Κατρίνα στους στίχους αυτού του βιβλίου. Αλλά οι εικόνες του Κώστα Θεοχάρη είναι τόσο ζωντανές, γεμάτες ζεστά χρώματα και πολύ εκφραστικές που ο μικρός τις χάζευε συνέχεια. Έδειχνε μια το Σοφάκι και μια τον Ντο.

Το Σοφάκι και ο Ντο Book review

 Πρώτον πρόλαβα την απορία σου αν διάβασα το βιβλίο στο Βαγγελάκο και δεύτερον σου αποκάλυψα ότι η Κατρίνα επέλεξε να αφηγηθεί την ιστορία του Ντο με στιχάκια πράγμα που το βρήκα εξαιρετικά ευφάνταστο και πανέξυπνο καθώς ο στίχος ρέει πιο εύκολα και σου δίνει την ουσία όσων η συγγραφέας θέλει να μοιραστεί μαζί σου.

Το Σοφάκι και ο Ντο Book review

Ο Βαγγέλης αγάπησε τόσο το βιβλίο που την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε βόλτα ως το πατρικό μου στο Άργος και επέμενε να πάρουμε το βιβλίο μαζί μας. Έτσι οι φωτογραφίες που έχω επιλέξει για την ανάρτηση αυτή είναι βγαλμένες στην αυλή του πατρικού μου με βοηθό φυσικά το Βαγγελάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο (οπισθόφυλλο):
Το Σοφάκι, ένα μικρό κορίτσι που λατρεύει τα ζωάκια, παρακαλεί τη μητέρα του να πάρουν ένα σκυλάκι. Η μητέρα του αρνείται και το βράδυ το Σοφάκι θα δει στον ύπνο του τον Ντο το Νεραιδόσκυλο που θα του μάθει τι σημαίνει Αγάπη, φροντίδα και Προσφορά προς τα αδέσποτα ζώα. Ο Ντο, όπως η πρώτη νότα της μουσικής, μέσα από ένα μαγικό όνειρο θα διδάξει στο Σοφάκι πως μέσα από απλές καθημερινές πράξεις μπορεί να μάθει να αγαπά και να σέβεται και άλλους πέρα από τον εαυτό του.

Να σας πω ότι το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδάκια ηλικίας 4 ετών και πάνω. Εμείς σίγουρα θα το ξαναδιαβάσουμε και τότε μαζί με το αγόρι μου γιατί είμαι πεπεισμένη ότι στο βιβλίο αυτό θα τρέξω να βρω απαντήσεις για να εξηγήσω στο Βαγγελάκο γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ένα σκυλάκι κλεισμένο στο διαμέρισμα αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε αντί γι' αυτό. Θα μάθει μέσα από το βιβλίο πως να αγαπά, να φροντίζει και να προσφέρει σε ζωάκια που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Και ίσως κάποια μέρα ο τεράστιος κήπος του πατρικού μου φιλοξενήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι που θα γίνει φιλαράκι με το Βαγγελάκη και θα μας είναι αδύνατο να το αποχωριστούμε.

Ένα ακόμα στοιχείο που μου άρεσε πολύ στο βιβλίο αυτό και τώρα θα σας μιλήσω και σαν εκπαιδευτικός, είναι ότι στο τέλος του βιβλίου φιλοξενούνται δυο αξιόλογες γυναίκες, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη (Cognitive Behavioral Psychotherapist) και η Φίλια Αραπάκη (ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια) και εξηγούν με τον τρόπο τους πως μπορεί το βιβλίο αυτό να γίνει εργαλείο διαπαιδαγώγησης στα χέρια γονιών κι εκπαιδευτικών. Τέλος να σας πω ότι μπορείτε να απολαύσετε την αφήγηση του παραμυθιού από τη Μαρία Μπεκατώρου σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου.

Σίγουρα πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμιά παιδική βιβλιοθήκη! 

Το Σοφάκι και ο Ντο book review


Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο μπορείς να βρεις εδώ


Κι αν δεν το 'χεις κάνει ακόμα, ακολούθησε με στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner

Κι αν δε θέλεις να χάνεις ανάρτηση τότε συμπλήρωστε το e-mail σου στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχεις άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση φιλάκια,
Έλενα Μ.

3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ελπιδάκι μου πράγματι να το έχεις στα υπ' όψη! Θα το λατρέψει ο Νικόλας!!!

      Διαγραφή
  2. Παρόλο που δεν έχω παιδιά Ελενά μου, με έπεισες να το διαβάσω!!!!! Πολύ ωραία πρόταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design