02 Δεκεμβρίου 2016

Busy mama's Recipe: Η δικη μας Βασιλοπιτα!



Καθε χρονο στοχος μου ειναι να ειμαστε Παραμονη Πρωτοχρονιας στο πατρικο μου στο Αργος. Κι αυτο γιατι η ατμοσφαιρα, οι μυρωδιες και τα αρωματα ειναι αμεσα συνδεδεμενα με τις μνημες κι παντα νιωθω οτι ενα κομματι του εαυτου μου εχει παραμεινει για παντα εκει!
Αυτο ομως δεν ειναι παντα εφικτο μιας κι αντρουλης ειναι στρατιωτικος οποτε οι διακοπες μας συμβαδιζουν με τις αδειες του μπαμπα μας!!! Οσες φορες ετυχε να μεινουμε Αθηνα εννοειται οτι εφτιαξα και Βασιλοπιτα και ιδου η συνταγη...

ΥΛΙΚΑ
✔3 μεγαλες κουταλιες βουτυρο
✔3 κουπες ζαχαρη
✔1 κουπα κονιακ
✔Μιση κουπα χυμο πορτοκαλιου
✔Ξυσμα πορτοκαλιου
✔5 αυγα
✔3 κουπες αλευρι
✔1 φακελακι baking powder
✔1 ποτηρι του νερου γαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευω το βουτυρο με τη ζαχαρη και προσθετω ενα ενα τα αυγα. Προσθετω το κονιακ, το χυμο πορτοκαλιου και το ξυσμα πορτοκαλιου. Αφου εχω βαλει το baking powder στο αλευρι το ριχνω εναλλαξ με το γαλα. Ανακατευω μεχρι να γινει ενα ομοιομορφο μειγμα.
Εχω προθερμανει το φουρνο στους 180 βαθμους και ψηνω για περιπου μια ωρα.

TIPS
Φροντιζω να εχω λαδωσει πολυ καλα τη φορμα γιατι δε θελω αρνητικες εκπληξεις κατα το ξεφορμαρισμα - ειδικα μια τετοια μερα!!!
Στο ψησιμο αν δεν ειστε σιγουρες οτι ειναι ετοιμο υπαρχει παντα η λυση του μαχαιριου για επιβεβαιωση καθω ο καθε φουρνος ειναι διαφορετικος σε ενταση.
Σχετικά με το food styling αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει...Το 2013 εγώ είχα χρησιμοποιήσει ρόδι... Μπορείτε να βάλετε γλάσσο ή σταγόνες σοκολάτας, καραμελάκια και γενικά οτιδήποτε σας κάνει κέφι!!!
Τελος...ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΛΟΥΡΙ!!!!!

Και μην ξεχνάτε να ανεβάζετε φωτογραφίες στη σελίδα του Busy Mama's Corner στο Facebook αν δοκιμάζετε τις συνταγές που σας προτείνω!!!

Καλή επιτυχία!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση
Σας φιλώ γλυκά
Έλενα Μ.

Αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση από τη Busy Mama τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα!!!!

Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στην αντίστροφη μέτρηση της Δέσποινας για τα Χριστούγεννα!!!

2 σχόλια:

  1. Καταγράφηκε!Η πρώτη βασιλόπιτα που βλέπω που δε θέλει γραμμάρια, δεν τα μπορώ, με τις κούπες όλα είναι πιο εύκολα!Και το ρόδι από πάνω καταπληκτική ιδέα!Σ'ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη δεύτερη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά Δέσποινάκι μου! Πραγματικά όπως θα έχεις καταλάβει στο blog αυτό βρίσκεις μόνο εύκολες προτάσεις για τα πάντα!! Κι εγώ δε θέλω δύσκολα και πολύπλοκα πράγματα...!!! Συνεχίζουμε δυναμικά για την τρίτη εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design