Καλώς ήλθες αγαπημένε μου! Ο μήνας αυτός για μένα από μικρή σήμαινε πολλά! Μαζί με τον Αύγουστο είχα την τιμητική μου! Εορτάζω 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστούγεννα, έτσι το γιόρταζε η γιαγιά, έτσι κ εγώ! Μου αρέσει τόσο άλλωστε αυτή η γιορτή, που δεν την αλλάζω με καμιά. Και ξέρετε... όχι για το πνεύμα των Χριστουγέννων που όλοι λένε, αλλά για το πραγματικό της νόημα που έχει χαθεί στις μέρες μας.
Τα Χριστούγεννα είναι η γέννηση του Χριστού, η γέννηση της Αγάπης, της Ελπίδας, της Χαράς, του Φωτός!
Όλα αυτά που θα έπρεπε καθημερινά η ζωή μας να είναι γεμάτη!
Θα σας κεράσω τον αγαπημένο μου μήνα λοιπόν, σαν να σας κερνούσα στο σπιτικό μου. Είδα τις προτάσεις σας, σας ευχαριστώ που συμμετείχατε κ είχατε όλοι πολλές ωραίες ιδέες. Είναι πρακτικά αδύνατον να καλύψω κάθε πρόταση, αλλά πιστεύω θα σας αρέσουν όσα σας δείξω κάθε Δευτέρα έως και την παραμονή Χριστουγέννων.
Ξεκινάμε με τα λικέρ των γιορτών, ένα αρωματικό & κόκκινο στο χρώμα των ημερών:
Λικέρ Αρμπαρόριζας με κόκκινο κρασί
1 φιάλη κόκκινο κρασί (750ml)
400 γρ ζάχαρη
20 περίπου φύλλα αρμπαρόριζας
Ζεσταίνω σε κατσαρολάκι το κρασί με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να βράσει. Το βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά. Πλένω τα φύλλα της αρμπαρόριζας και τα στεγνώνω να μην έχουν νερά. Τα βάζω μέσα στο κρασί & το αφήνω να κρυώσει εντελώς. Γεμίζω τις καράφες με το λικέρ μαζί με τα φύλλα και τα αφαιρώ μετά από 1 εβδομάδα. Κατά διαστήματα ανακινώ τη φιάλη. Το λικέρ μπορεί να καταναλωθεί κ άμεσα, αλλά κ μετά την 1 εβδομάδα αναμονής. Σερβίρουμε σε ποτηράκι λικέρ το οποίο αν θέλουμε προηγουμένως έχουμε παγώσει μόνο του στη συντήρηση για 10'.
Συνεχίζουμε με ένα πιο δυνατό, αρωματικό λικέρ που παντρεύει μοναδικά τις αγαπημένες μου γεύσεις: καφέ, μαύρο ρούμι και σοκολάτα.
Όσα λικέρ σοκολάτας ήξερα, είχαν γάλα κ έπρεπε να συντηρηθούν στο ψυγείο. Μα πως όμως, εγώ θέλω να τα βλέπω στολισμένα στις καράφες τους. Να που γίνεται λοιπόν!
Λικέρ Σοκολάτας & καφέ με μαύρο ρούμι.
320 γρ καφέ βρασμένο εσπρέσο
(3 κάψουλες μεγάλης κούπας εσπρέσο)
600 γρ ζάχαρη μαύρη υγρή
160 γρ κουβερτούρα
3 κσ. Κακάο κοσκινισμένο
200 γρ νερό
260 γρ ρούμι μαύρο
Τα Χριστούγεννα είναι η γέννηση του Χριστού, η γέννηση της Αγάπης, της Ελπίδας, της Χαράς, του Φωτός!
Όλα αυτά που θα έπρεπε καθημερινά η ζωή μας να είναι γεμάτη!
Θα σας κεράσω τον αγαπημένο μου μήνα λοιπόν, σαν να σας κερνούσα στο σπιτικό μου. Είδα τις προτάσεις σας, σας ευχαριστώ που συμμετείχατε κ είχατε όλοι πολλές ωραίες ιδέες. Είναι πρακτικά αδύνατον να καλύψω κάθε πρόταση, αλλά πιστεύω θα σας αρέσουν όσα σας δείξω κάθε Δευτέρα έως και την παραμονή Χριστουγέννων.
Ξεκινάμε με τα λικέρ των γιορτών, ένα αρωματικό & κόκκινο στο χρώμα των ημερών:
Λικέρ Αρμπαρόριζας με κόκκινο κρασί
1 φιάλη κόκκινο κρασί (750ml)
400 γρ ζάχαρη
20 περίπου φύλλα αρμπαρόριζας
Ζεσταίνω σε κατσαρολάκι το κρασί με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να βράσει. Το βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά. Πλένω τα φύλλα της αρμπαρόριζας και τα στεγνώνω να μην έχουν νερά. Τα βάζω μέσα στο κρασί & το αφήνω να κρυώσει εντελώς. Γεμίζω τις καράφες με το λικέρ μαζί με τα φύλλα και τα αφαιρώ μετά από 1 εβδομάδα. Κατά διαστήματα ανακινώ τη φιάλη. Το λικέρ μπορεί να καταναλωθεί κ άμεσα, αλλά κ μετά την 1 εβδομάδα αναμονής. Σερβίρουμε σε ποτηράκι λικέρ το οποίο αν θέλουμε προηγουμένως έχουμε παγώσει μόνο του στη συντήρηση για 10'.
Συνεχίζουμε με ένα πιο δυνατό, αρωματικό λικέρ που παντρεύει μοναδικά τις αγαπημένες μου γεύσεις: καφέ, μαύρο ρούμι και σοκολάτα.
Όσα λικέρ σοκολάτας ήξερα, είχαν γάλα κ έπρεπε να συντηρηθούν στο ψυγείο. Μα πως όμως, εγώ θέλω να τα βλέπω στολισμένα στις καράφες τους. Να που γίνεται λοιπόν!
Λικέρ Σοκολάτας & καφέ με μαύρο ρούμι.
320 γρ καφέ βρασμένο εσπρέσο
(3 κάψουλες μεγάλης κούπας εσπρέσο)
600 γρ ζάχαρη μαύρη υγρή
160 γρ κουβερτούρα
3 κσ. Κακάο κοσκινισμένο
200 γρ νερό
260 γρ ρούμι μαύρο
Έξτρα
Κόκκοι καφέ
Σε κατσαρολάκι κ μέτρια φωτιά βάζω τον βρασμένο καφέ, τη ζάχαρη & το νερό να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνω το κακάο κοσκινισμένο και έπειτα την κουβερτούρα & ανακατεύω καλά. Συνεχίζω το ανακάτεμα κ προσθέτω το ρούμι. Βράζω το λικέρ για 5' και αφαιρώ από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει πριν γεμίσω τις καράφες. Αν θέλω προσθέτω μέσα στις καράφες ολόκληρους κόκκους καφέ -με αυτούς μπορώ να το σερβίρω διακοσμώντας το- και 1 κλωνάρι βανίλιας που έχω αφαιρέσει τους σπόρους του. Ο καφές μου είχε άρωμα βανίλιας κ δεν έβαλα κλωνάρι στις καράφες μου.
Οι κόκκοι καφέ αν δεν αλεστούν, μπορούν να γεμίσουν μικρά διακοσμητικά βαζάκια ή μπολ. Βάλτε ένα ρεσώ και ανάβοντας το θα τους ζεσταίνει κ θα αποκτήσει ο χώρος σας αρωματικές νότες καφέ!
Το λικέρ σοκολάτας μπορεί να σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου, ή ελαφρά ζεσταμένο, μπορεί να συνοδεύσει σοκολατένια κέικ κ γλυκά των γιορτών, παγωτά, αλλά και πικάντικα κρέατα σαν σως.
Κόκκοι καφέ
Σε κατσαρολάκι κ μέτρια φωτιά βάζω τον βρασμένο καφέ, τη ζάχαρη & το νερό να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνω το κακάο κοσκινισμένο και έπειτα την κουβερτούρα & ανακατεύω καλά. Συνεχίζω το ανακάτεμα κ προσθέτω το ρούμι. Βράζω το λικέρ για 5' και αφαιρώ από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει πριν γεμίσω τις καράφες. Αν θέλω προσθέτω μέσα στις καράφες ολόκληρους κόκκους καφέ -με αυτούς μπορώ να το σερβίρω διακοσμώντας το- και 1 κλωνάρι βανίλιας που έχω αφαιρέσει τους σπόρους του. Ο καφές μου είχε άρωμα βανίλιας κ δεν έβαλα κλωνάρι στις καράφες μου.
Οι κόκκοι καφέ αν δεν αλεστούν, μπορούν να γεμίσουν μικρά διακοσμητικά βαζάκια ή μπολ. Βάλτε ένα ρεσώ και ανάβοντας το θα τους ζεσταίνει κ θα αποκτήσει ο χώρος σας αρωματικές νότες καφέ!
Το λικέρ σοκολάτας μπορεί να σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου, ή ελαφρά ζεσταμένο, μπορεί να συνοδεύσει σοκολατένια κέικ κ γλυκά των γιορτών, παγωτά, αλλά και πικάντικα κρέατα σαν σως.
Γίνονται γρήγορα κ εύκολα σε ένα μόνο σκεύος, είναι οικονομικά, αρωματικά, πρωτότυπα & μοναδικά! Ταιριάζουν σε μοναδικά πλάσματα, σαν κ εσάς!
Κεράστε και κεραστείτε.
Και λικέρ & αγάπη!
Πειραματιστείτε, δοκιμάστε, φτιάξτε τα και σας εγγυώμαι, θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Καλές γιορτές!
Κεράστε και κεραστείτε.
Και λικέρ & αγάπη!
Πειραματιστείτε, δοκιμάστε, φτιάξτε τα και σας εγγυώμαι, θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Καλές γιορτές!
Καλή επιτυχία & καλή εβδομάδα!
Kαι να θυμάστε:
Δευτέρα μου καματερή
Θα σου' χω σούπερ συνταγή!
Ασημίνα Σοφικίτη Γερακίτη (Μίνα)
Kαι να θυμάστε:
Δευτέρα μου καματερή
Θα σου' χω σούπερ συνταγή!
Ασημίνα Σοφικίτη Γερακίτη (Μίνα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου