12 Νοεμβρίου 2018

Πεντανόστιμη τάρτα με κοτόπουλου και μανιτάρια

Το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας σε ποιον άρεσε, να σηκώσει το χέρι του! Εγώ το λάτρευα και είχα κ υπέροχη καθηγήτρια. Ίσως γιατί από μικρή είχα καλή σχέση με την κουζίνα κ τα του σπιτιού γενικότερα! Γεννημένη οικοκυρά! Λέμε τώρα!
Μέσα στα πολλά που σου μάθαιναν ήταν και η αποφυγή σπατάλης! Η οικονομία πόρων, χρημάτων, ενέργειας κτλ. Από μικρή επίσης ήμουν καλή στα μαθηματικά και ίσως αυτό με βοήθησε ασυνείδητα να έχω καλή σχέση με τις ποσότητες, τα μεγέθη κτλ Πράγμα που σημαίνει ότι δεν περισσεύει φαγητό στο σπίτι μας. Όχι μόνο γιατί είμαστε φαγάνες, αλλά και γιατί έβγαζα ακριβώς τις μερίδες ανάλογα πόσους είχα να ταΐσω. Αν ρωτήσετε το πως, θα σας πω με το μάτι. Μεζούρα! Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι είμαστε από τους τυχερούς που έχουν πάντα φρέσκο φαΐ και δεν πετάμε ποτέ τίποτα. Μερικές φορές μαγειρεύω επίτηδες παραπάνω ποσότητα για να ανακυκλώσω το περίσσεμα σε ένα άλλο ολοκαίνουργιο κ νοστιμότατο φαγάκι.
Όπερ και εγένετο. Το ρολό κοτόπουλο που περισσεύει, ή ένα βραστό κοτόπουλο, ή ένα ψημένο, το ξεψαχνίζω, το βάζω κατάψυξη κ όποτε το χρειαστώ, έχω έτοιμο βασικό υλικό για φαγάκι νέο κ νοστιμότατο. Με την ίδια λογική μπορείτε να καταψύξετε μεριδούλες από οποιοδήποτε μαγειρεμένο ή ωμό φαγητό για την δική σας ευκολία.
Η σημερινή μας συνταγή είναι ύμνος στα περισσεύματα! Στα λεγόμενα leftovers που στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνονται μια υπέροχη τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια, πραγματικό στολίδι σε οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια, αλλά και ένα πλήρες γεύμα με την συνοδεία μιας σαλάτας.

Η Ασημίνα σήμερα σας ετοίμασε μια πεντανόστιμη συνταγή, ωδή στα περισσέυματα. Σας κίνησα ήδη την περιέργεια;;; Κοπιάστε να δείτε τι σας έχει ετοιμάσει...!



Η ζύμη της είναι από ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι που γίνεται σε 3 λεπτά!

Την ζύμη θα την βρείτε εδώ κι όπως υπόσχεται και η Βίκυ "θα αλλάξετε τον τρόπο που κάνετε τάρτες για πάντα" και θα προσθέσω ότι αν δεν κάνατε τάρτες έως τώρα με αυτή τη ζύμη παιχνίδι, θα κάνετε τάρτες με κλειστά μάτια!
Ψήνεται σε 15' μόνη της χωρίς την γέμιση και σε άλλα 15' με την γέμιση. Στις φώτο βλέπετε παραλλαγή της βασικής συνταγής την οποία και σας δίνω αμέσως:


Τάρτα κοτόπουλου με φρέσκα μανιτάρια!

Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 30'
Μερίδες: 8-12

Υλικά:
300 γρ μαγειρεμένο κοτόπουλο (είχα εναπομείναν από ψητό ρολό γεμισμένο με ζαμπόν)
140 γρ τυριά κίτρινα (ένταμ, γκούντα, μοτσαρέλα, ρεγκάτο κτλ)
250 γρ τυρί κρέμα
80 γρ φρέσκο γάλα
2 φρέσκα μανιτάρια
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
1 αυγό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι

Ετοιμάζουμε την ζύμη, την απλώνουμε με τα δάκτυλα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180C για 15'.
Όσο διάστημα ψήνεται η βάση, ετοιμάζουμε την γέμιση.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια σε φετάκια. Τσιγαρίζουμε ελαφρά να πάρουν χρώμα κ τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το γάλα και το αυγό. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας. Εγώ πρόσθεσα ένταμ και γκούντα.
Προσθέτουμε και το μαγειρεμένο μας κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα και γεμίζουμε την τάρτα μας.
Ψήνουμε για 15' στη μεσαία σχάρα του φούρνου και αν δούμε μετά από αυτό το χρονικό διάστημα να μην έχει πάρει ομοιόμορφο χρώμα, ανεβάζουμε σχάρα και ψήνουμε για 2-3' στο γκριλ. Ίσα να ροδίσει.
Είναι έτοιμη! Σερβίρεται με συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Η Ασημίνα σήμερα σας ετοίμασε μια πεντανόστιμη συνταγή, ωδή στα περισσέυματα. Σας κίνησα ήδη την περιέργεια;;; Κοπιάστε να δείτε τι σας έχει ετοιμάσει...!

Η βασική της γέμιση αποτελείται από:
300 γρ κρέμα γάλακτος
1 αυγό
200 γρ τυρια κίτρινα
300 γρ κοτόπουλο
Φρέσκα Μανιτάρια
Πιπεριά πράσινη (της πάει τόσο πολύ!)
4 φέτες μπέικον σοταρισμένο με τα μανιτάρια κ την πιπεριά.

Η Ασημίνα σήμερα σας ετοίμασε μια πεντανόστιμη συνταγή, ωδή στα περισσέυματα. Σας κίνησα ήδη την περιέργεια;;; Κοπιάστε να δείτε τι σας έχει ετοιμάσει...!


Δεν πρόσθεσα μπέικον γιατί είχε το ρολό μου ζαμπόν και έτσι δεν χρειάστηκε! Αντικατέστησα την κρέμα γάλακτος με τυρί κρέμα που επίσης μου είχε περισσέψει. Άλλες φορές την αντικαθιστώ με γιαούρτι και γάλα ή μετριάζω την ποσότητα της συμπληρώνοντας με γάλα.
//
Στέκεται άψογα σε ένα γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ ή ακόμα και σε παιδικά πάρτι, όπως την είχα και εγώ στα πάρτι μας & στα τραπέζια των γιορτών μαζί με την quiche lorraine!

Φτιάξτε την και είμαι σίγουρη θα γίνει η αγαπημένη σας λόγω ευκολίας & νοστιμιάς!

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με ό,τι είναι κοντά σε δικές σας γεύσεις. Παίξτε με τα υλικά σας, χαρείτε την διαδικασία, αγαπήστε την κουζίνα σας! Θα βγει πάντα στο πιάτο σας αυτό, σαν μυστικό συστατικό νοστιμιάς!
Η Ασημίνα σήμερα σας ετοίμασε μια πεντανόστιμη συνταγή, ωδή στα περισσέυματα. Σας κίνησα ήδη την περιέργεια;;; Κοπιάστε να δείτε τι σας έχει ετοιμάσει...!




Καλή εβδομάδα και να θυμάστε:
Δευτέρα μου καματερή
Θα σου'χω σούπερ συνταγή!
Ασημίνα Σοφικίτη Γερακίτη (Μίνα)

2 σχόλια:

  1. Πολύ μου αρέσει που δίνεις κ εναλλακτική για την κρέμα γάλακτος και μου φαίνεται ότι έτσι θα γίνεται ακόμα πιο νόστιμη. Η συνταγή εννοείται πως αποθηκεύτηκε! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτιάχνω κι εγώ μια παρόμοια συνταγή με μπεσαμέλ! Η εναλλακτική με την κρέμα γάλακτος που πάει πολύ στο κοτόπουλο νομίζω ότι θα της δίνει μια άλλη γεύση και υφή!!! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design