05 Νοεμβρίου 2018

Το πιο νόστιμο Carrot cake με κρέμα Mασκαρπόνε που έχεις φάει ποτέ!

Μέχρι πριν 3 χρόνια ούτε λόγος για κέικ καρότου. Ούτε να το ακούσω, ούτε να το δω, ούτε καν να το μυρίσω, πόσο μάλλον να το φάω! Ώσπου δοκίμασα ένα υπέροχο καροτοκέικ από τα χέρια υπέροχου ζαχαροπλάστη και συμμαθητή και έπαθα σοκ! Κόλλησα! Έγινε από τα αγαπημένα μου. Ειδικά λόγω μπαχαρικών που τα αγαπώ πολύ!

Αυτή τη συνταγή πρέπει να την κάνεις οπωσδήποτε! Περιμένουμε εντυπώσεις!




Προσπαθώ κάθε φορά να το κάνω όλο κ πιο ζουμερό, να πλησιάσει λίγο εκείνο το υπέρτατο καροτοκέικ της πρώτης μου φοράς. Αυτό εδώ πλησιάζει αρκετά, φτιάχνεται εύκολα και ακολουθεί την βασική για μένα συνταγή. Αυτή του φαρινάπ. Να σας πω κ ένα μυστικό? Η συνταγή για το φαρινάπ είναι η βασική για όλα μου σχεδόν τα κέικ. Αλλάζω κάθε φορά αρωματική ύλη, προσθέτω κακάο, καρότα, μπανάνες, πορτοκάλι, λεμόνι κτλ και κάθε φορά βγάζω κ άλλο κέικ.
Μια γέμιση της αρεσκείας μου, το απογειώνει και το μεταμορφώνει σε γλυκάκι ευπαρουσίαστο για το τραπέζι μας, για ένα γλυκό δωράκι σε φίλους, για μια απογευματινή λιχουδιά για τα μικρά μας, για ένα συνοδευτικό στο καφεδάκι μου.
Σας παρουσιάζω με χαρά το Κέικ Καρότου με κρέμα Μασκαρπόνε (ιταλικό κρέμα τυρί).


Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος 20'
Μερίδες: 8-10



Υλικά:
Για το κέικ
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
250 γρ γάλα
200 γρ ελαιόλαδο
200 γρ ζάχαρη καστανή
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3 καρότα


Για την κρέμα:
1 κουτί μασκαρπόνε 250γρ
150γρ ζάχαρη άχνη

Για το στόλισμα:
1 καρότο

Αυτή τη συνταγή πρέπει να την κάνεις οπωσδήποτε! Περιμένουμε εντυπώσεις!

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να διογκωθούν. Θα τα δείτε να φουσκώνουν & να ασπρίζουν. Θα χρειαστούν περίπου 10' σε δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το λάδι. Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο λίγο το γάλα κ το αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο τέλος τα μπαχαρικά και το καρότο, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Στρώνουμε 2 φόρμες των 20 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 20'.
Βγάζουμε το κέικ κ το αφήνουμε 10' στη φόρμα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα κ το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα απλά ανακατεύοντας την άχνη με το μασκαρπόνε ή με οποιοδήποτε τυρί κρέμα. Εγώ το προτιμώ λόγω της ιδιαίτερης γεύσης και υφής του. Προαιρετικά αρωματίζουμε την κρέμα τυριού με βανίλια.
Πάμε να στήσουμε το κέικ στην πιατέλα μας. Ισιώνουμε την επιφάνεια κάθε κέικ αφαιρώντας το μέρος που φουσκώνει με ένα μαχαίρι. Το βάζουμε στη μουλινέτα κ το κάνουμε ψίχουλα. Τα κρατάμε για το στόλισμα.
Κόβουμε κάθε στρογγυλό κέικ σε 2 κομμάτια, έτσι έχουμε 4 στρογγυλά σαν παντεσπάνια κέικ. Βάζουμε λίγη κρέμα στον πάτο του πιάτου. Ακουμπάμε το πρώτο κέικ. Το αλείφουμε με κρέμα και από πάνω βάζουμε το δεύτερο και πάει λέγοντας μέχρι κ το τέταρτο. Κέικ κ κρέμα εναλλάξ μέχρι την κορυφή. Αλείφουμε αν θέλουμε κ τα πλαϊνά με όση κρέμα έχει περισσέψει. Στολίζουμε το κέικ με φρέσκο καρότο κομμένο σε φλούδες και τα τρίμματα που κρατήσαμε στην άκρη.
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία ψήνουμε το κέικ στην αγαπημένη μας φόρμα. Μόλις το βγάλουμε κ κρυώσει αντί γλάσου, αλείφουμε όλη την επιφάνεια του με την κρέμα μασκαρπόνε. 
Φυλάσσεται στο ψυγείο.

Αυτή τη συνταγή πρέπει να την κάνεις οπωσδήποτε! Περιμένουμε εντυπώσεις!



Καλό γλυκό & αρωματικό Νοέμβρη σας εύχομαι, σαν ένα κομμάτι καροτοκέικ!

Δευτέρα μου καματερή θα σου'χω σούπερ συνταγή!

2 σχόλια:

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design