08 Φεβρουαρίου 2018

Ο απόλυτος οδηγός για τον Άγιο βαλεντίνο ή αλλιώς πως να γιορτάσεις αν είσαι παντρεμένη και μανούλα

Φίλη μου τι σου έχω σήμερα, τι σου έχω...! Σκέφτηκα πολύ πριν γράψω αυτό το κείμενο γιατί αν είσαι παντρεμένη και μανούλα εσύ που με διαβάζεις τώρα το πιθανότερο είναι να γελάσεις ακούγοντας και μόνο τη φράση "Άγιος Βαλεντίνος" και δίκιο θα έχεις! ΑΛΛΑ... όπως σου είπα το σκέφτηκα και αποφάσισα να σου γράψω τις σκέψεις μου και τις συμβουλές μου κι εσύ δες αυτό το κείμενο σαν αφορμή για να γιορτάσεις τον έρωτά σου με τον σύντροφό σου οποιοδήποτε βράδυ μπορέσεις!!! Όχι οπωσδήποτε στις 14 Φεβρουαρίου αλλά ένα οποιοδήποτε βράδυ που οι συνθήκες θα είναι λίγο πιο κατάλληλες!

Πως να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο αν είσαι παντρεμένη & μανούλα by Busy mama's Corner




Ας αρχίσουμε από τις "συνθήκες"... Και φυσικά εννοούμε τα παιδιά γιατί μπορεί να είναι λίγο άρρωστα, να μη θέλουν να κοιμηθούν εκείνο το συγκεκριμένο βράδυ ή να κοιμηθούν και να αποφασίσουν να ξυπνήσουν την πιο άβολη στιγμή και ήδη αυτές οι τρεις φράσεις έχουν αποκλείσει από το μυαλό σου το ενδεχόμενο μιας ρομαντικής βραδιάς. Φίλη μου ένα είναι το σίγουρο... δεν  πρέπει να το βαζουμε κάτω αλλά να έχουμε πάντα την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε! Ας πάμε πρώτα στο καλύτερο σενάριο που είναι να έχεις παππούδες κοντά και να αναλάβουν για ένα ολόκληρο βράδυ τα παιδιά (ιδανική συνθήκη) ή έστω κάποιες ώρες (όχι τόσο ιδανικό αλλά πολύ καλό). Αν είσαι από τις μανούλες που δεν έχεις βοήθεια από πουθενά, τότε πας με βάρκα την ελπίδα ότι τίποτα δε θα χαλάσει τα σχέδια σου εκείνο το βράδυ! Να σου πω ότι κι εγώ μια τέτοια μανούλα είμαι γιατί αν κι έχουμε παππούδες κοντά ο Βαγγελίνος δεν έχει κοιμηθεί ποτέ βράδυ εκεί! Βέβαια ομολογώ πως αν δεν είναι άρρωστος ο μικρός συνήθως κοιμάται κι αφήνει κάποιες ώρες ελεύθερες για εμάς.

Πως να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο αν είσαι παντρεμένη & μανούλα by Busy mama's Corner


Πάμε να δούμε τι κάνω εγώ και να σε πείσω να το κάνεις κι εσύ φίλη μου γιατί τι σημαίνει ότι είμαστε μανούλες; Είμαστε όμως και γυναίκες και σύντροφοι κι έχουμε κι έναν έρμο πατέρα που κάτι τέτοια περιμένει κι αυτός να πάρει λίγο θάρρος και κουράγιο να συνεχίσουμε πλάι πλάι την καθημερινότητα!

Ας ξεκινήσουμε από την προετοιμασία... Εννοείται πως δεν ελπίζεις σε πολύωρα μπάνια κι αφρόλουτρα αλλά αντιθέτως οι ώρες εκείνης της βραδιάς είναι πολύτιμες και λίγες. Αυτό που κάνω εγώ είναι προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες Το ένα βράδυ προλαβαίνω να κάνω μια καλή απολέπιση κι ενυδάτωση με τις αγαπημένες μου κρέμες από τα χεράκια της Amelie Handmade Beauty που κι εσύ μπορείς να τις βρεις εδώ.

Πως να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο αν είσαι παντρεμένη & μανούλα by Busy mama's Corner


Το προηγούμενο βράδυ φροντίζω για την αποτρίχωση κι ένα καλό λούσιμο με έξτρα περιποίηση ώστε και τα μαλλιά μου να μη με προδώσουν τελευταία στιγμή (άρα τι μας μένει για το επίμαχο βράδυ;; ένα πεντάλεπτο ντουζάκι πριν φορέσουμε τα επιθυμητά ρούχα/εσώρουχα).

Πως να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο αν είσαι παντρεμένη & μανούλα by Busy mama's Corner

Μιας και ανέφερα τα εσώρουχα να σου πω ότι ήδη έχω φροντίσει να προμηθευτώ ένα υπέροχο baby doll από την αγαπημένη μου damakoupa.gr. Μην ξεχάσεις να κάνεις την παραγγελία σου εγκαίρως και να επωφεληθείς από τις εκπτώσεις αυτής της περιόδου! Η όλη διαδικασία της παραγγελίας και της προετοιμασίας με έκανε λιγάκι χαρούμενη κι ανυπόμονη να σου πω την αλήθεια. Κι αυτό είναι κάτι που το θέλουμε γιατί αν δεν ανυπομονείς για κάτι τότε μπορείς πολύ εύκολα να παραιτηθείς από αυτό.

Πως να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο αν είσαι παντρεμένη & μανούλα by Busy mama's Corner


Αφού λοιπόν έφτασε το βράδυ που εσύ έχεις επιλέξει ή ακόμα κι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, προσπάθησε να μη δείξεις νευρική με τα παιδιά ή ότι βιάζεσαι να τα βάλεις για ύπνο γιατί ξέρεις πόσο σκασμένα είναι και θα το καταλάβουν και θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους να μην κοιμηθούν νωρίς! Αντιθέτως ακολούθησε όλη τη βραδινή ρουτίνα σας ώστε να μην αναστατωθούν από τίποτα. Και φτάσαμε στη στιγμή που επιτέλους τα παιδικά βλέφαρα βάρυναν και κοιμήθηκαν....

Γρήγορα ντύσου, στολίσου και πάρε το μπουκάλι με το κρασί που έχεις ήδη φροντίσει να έχεις στο ψυγείο σου από νωρίς. Μην αναλωθείτε με φαγητά κλπ, λίγοι ξηροί καρποί ή σοκολατάκια φτάνουν και περισσεύουν. Ρομαντική χαμηλή μουσική και λίγα φωτάκια και κεριά για ατμόσφαιρα (κλισέ αλλά πάντα πιασάρικο) και είστε έτοιμοι να απολαύσετε ο ένας τη συντροφιά του άλλου για όσο σας επιτρέψουν τα τέκνα!

Πως να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο αν είσαι παντρεμένη & μανούλα by Busy mama's Corner


Φίλη μου ο λόγος που σου γράφω αυτό το κείμενο είναι γιατί πρέπει να θυμόμαστε και τους άλλους ρόλους μας πιο συχνά. Ας είναι η νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου απλά μια καλή αφορμή για να κάνουμε κάτι όμορφο και λίγο διαφορετικό με το σύντροφό μας αλλά να μη μείνουμε μόνο εκεί. Ο έρωτας και η αγάπη θέλουν δουλειά μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα. Το θέμα είναι να θέλεις να πολεμάς να είσαι με τον σύντροφό σου ακόμα και ανάμεσα από ξυπνήματα και πυρετούς και μύξες και ορούς. Το θέμα είναι να θέλει και να προσπαθεί κι αυτός. Το θέμα είναι πως όταν γινόμαστε γονείς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ξεκινήσαμε από σύντροφοι και μετά από λίγα χρόνια πάλι εκεί θα καταλήξουμε γιατί αυτά τα σκασμένα (ξέρετε ποια λέω) μεγαλώνουν γρήγορα και πολύ πριν το καταλάβουμε θα πάνε στα πρώτα τους party & sleep over κι εσείς θα μείνετε πάλι μόνοι στο σπίτι. Και τέλος το θέμα είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε την κάθε μέρα που περνάει να είμαστε ΚΑΙ σύντροφοι κι όχι να αφήσουμε καμένη γη ανάμεσα μας και μετά από καμιά 15αριά χρόνια να θυμηθούμε ότι κάποτε ήμασταν ζευγάρι. Ελπίζω να σε έπεισα φίλη μου... Μέρες έχεις μπροστά σου... προετοιμάσου κι εύχομαι να περάσεις ένα πολύ όμορφο βράδυ!!!

Πως να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο αν είσαι παντρεμένη & μανούλα by Busy mama's Corner


Αυτά για σήμερα...!
Busy mama

3 σχόλια:

  1. Κάθε χρονιά κάτι μας χαλάει. Συνήθως τα παιδιά είναι άρρωστα, όπως άλλωστε και φέτος! Στη γιαγιά δεν κοιμούνται εδώ και καιρό.. κλαίνε και μας ζητάνε! Αν μας κάνουν το χατίρι φέτος και κοιμηθούν πριν τις 11 και δεν είμαστε πτώματα όρθια, μακάρι!
    Θα ακολουθήσω τις οδηγίες, ωστόσο, Έλενα, και τις βρίσκω του δε πόιντ! Πραγματικά πρέπει να αφιερώνουμε στιγμές σαν ζευγάρι και να μην το παραμελούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελενάκι εγώ πάλι από όλα αυτά θα μείνω στις υπέροχες φωτογραφίες σου. Η καινούργια κάμερα σε έχει πάει μπροστά! Ελπιζω να φτάσουν οι συμβουλές σου σε πολλές γυναίκες που αφήνουμε-ουν τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους στην άκρη! Καλή διασκέδαση! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να μη μου χαθει το αθρο όπως εγινε πριν στην κοκκινηκαμελια και στη chezΔαφνη γιατιπαντα κατι συμβαινει με τα παιδια.Busymama ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ☺ ουφ προλαβα(κρίμα μωρε για τα ωραια σχόλια στα πολυ ωραια άρθρα τους στα μπλόγκ τους που εγραψα πριν στα παραπανω κοριτσια😢 τα έχασα ότα μου εσνηνε το κινητο γιατι βοηθούσα καποιο παιδί μου σε κατι πιυ μου ζητουσε.Άντε να βρω χρόνο τωρα.Δε λες παντως που ΝΑΙ ακόμη γραφω.👄🎀❤👬💟

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design