05 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα blogo-προ(σ)κληση: 5+1 πράγματα που αγαπώ στο πατρικό μου

Κορίτσια μου όμορφα επέστρεψα από τις διακοπές μας γεμάτη ιδέες να μοιραστώ μαζί σας. Σιγά - σιγά θα διαβάζετε εδώ μέσα όλα όσα έχω ετοιμάσει για εσάς! Σήμερα όμως θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω τη σεζόν με το συγκεκριμένο κείμενο που είναι η απάντηση στην blogο-προ(σ)κληση της αγαπημένης μου φίλης Εύης από το mama's 'n' papa's η οποία αφού μοιράστηκε μαζί μας τα 5+1 πράγματα που αγαπά στο πατρικό της, μας ζήτησε να γράψουμε κι εμείς τα δικά μας 5+1 πράγματα που λατρεύουμε στο πατρικό μας. Για μένα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποχαιρετήσω το καλοκαίρι από αυτή την ανάρτηση καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των διακοπών μας έλαβε χώρα στο πατρικό μου και φέτος!

5+1 things I love at my mother's house




Το πατρικό μου σπίτι λοιπόν βρίσκεται στο Άργος κι έζησα εκεί όχι μόνο μέχρι τα 18 μου που έφυγα για σπουδές αλλά και για τρία χρόνια αργότερα όπου επαγγελματικοί λόγοι με ανάγκασαν να επιστρέψω πίσω κι έτσι έζησα για λίγο ακόμα στο παιδικό μου δωμάτιο αν και εργαζόμενη ενήλικη πλέον λίγο πριν παντρευτώ. Για την ιστορία να πω ότι πέρα από τις παιδικές μου αναμνήσεις οι οποίες είναι ουκ ολίγες και γεμάτες ευτυχισμένες στιγμές, το σπίτι αυτό είναι συνδεδεμένο και με χαρούμενες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος καθώς οι αρραβώνες μας αλλά και η φωτογράφιση του γάμου μας έγινε στον κήπο του πατρικού μου.

Πάμε να σας ξεναγήσω λοιπόν στο σπίτι μου και να σας παρουσιάσω τα 5+1 πράγματα που αγαπώ σ 'αυτό...

1. Ο κήπος
Μετά την εισαγωγή που σας έκανα παραπάνω νομίζω είναι αναμενόμενο να σας ξεναγήσω στον κήπο μας. Μια μεγάλη έκταση καλυμμένη με καταπράσινο γκαζόν (στο οποίο τα περισσότερα καλοκαιρινά απογεύματα έπαιζαν μπουγέλο ο Βαγγελάκος με τον παππού του με το σύστημα ποτίσματος του κήπου) στολισμένη με μικρές κατασκευές από πέτρα όλες φτιαγμένες από τα χέρια του μπαμπά μου. Μια πέτρινη βρύση, ένα σιντριβάνι κι ένα πέτρινο Barbeque είναι τα highlights του κήπου μας.

5+1 things I love at my mother's house


2. Ο Κομμός
Το έπιπλο αυτό άνηκε στην προγιαγιά του μπαμπά μου και είναι φτιαγμένο από ξύλο τριανταφυλλιάς. Η κομψότητα και η φινέτσα που αποπνέει όντως σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.


3.Το πιάνο
Όχι...δεν παίζω εγώ πιάνο αλλά ο αδερφός μου και δεν υπήρχε απόγευμα που να διαβάζω και να μην ακούγεται το πιάνο από τον κάτω όροφο έστω και για λίγο. Τώρα που το σκέφτομαι ίσως μόνο κατά την περίοδο των Πανελληνίων να ησύχασε για λίγο. Στα οικογενειακά τραπέζια ο αδερφός μου ακόμα και τώρα θα παίξει αγαπημένα μας τραγούδια. Τα τρία κάδρα πάνω από το πιάνο που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ζωγραφισμένα από τον μπαμπά μου.

5+1 things I love at my mother's house


4. Τα γλαστράκια της μαμάς μου
Το μπαλκόνι που βγαίνεις από την πόρτα της κουζίνας είναι γεμάτο με πολλά μικρά γλαστράκια της μαμάς μου τα οποία εδώ και πολλά χρόνια φτιάχνει μόνη της και πλέον τα περιποιείται μαζί με τον μικρό καθώς το πότισμα αποδείχθηκε μια από τις αγαπημένες του δραστηριότητες κι ασχολίες όσο ήμασταν στο Άργος. Τα αγαπώ πολύ καθώς είναι κομμάτι της μαμάς μου.

5+1 things I love at my mother's house


5. Το τζάκι
Το χειμώνα δεν υπάρχει απόγευμα που να μην ανάψει ο μπαμπάς μου το τζάκι. Αφού όταν πέρασα στο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν τα σπίτια να μην έχουν τζάκι. Θυμάμαι ότι τον πρώτο χειμώνα στην Αθήνα είχα την εντύπωση ότι δε μπορούσα να ζεσταθώ χωρίς τζάκι. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν κατεβαίνουμε στο Άργος το τζάκι γίνεται το σημείο συνάντησης όλης της οικογένειας. Πίνουμε καφέ όλοι μαζί και συζητάμε όσο η μαμά μου βλέπει τα αγαπημένα της σήριαλ στην τηλεόραση. (Όσο κι αν έψαξα δεν έχω φώτο αλλά υπόσχομαι να επανέλθω σε επόμενο ταξίδι μας στο Άργος)

+1. Η ενέργεια
Αυτό το σπίτι για' μένα είναι το καταφύγιο. Η αγκαλιά της μαμάς και το βλέμμα της γιαγιάς. Το σφύριγμα του παππού και ο μπαμπάς να μου λέει "όλα θα πάνε καλά, εγώ είμαι εδώ". Τα αρώματα των λουλουδιών και των ανθών της πορτοκαλιάς. Το σημείο αναφοράς μου. Το παιδικό μου δωμάτιο. Αυτό το σπίτι είναι κομμάτι μου.

Αυτά λοιπόν είναι τα 5+1πραγματα που αγαπώ στο πατρικό μου. Επιλέγω να ξεκινήσω τη σεζόν με αυτό το κείμενο γιατί οι καλοκαιρινές μας αναμνήσεις από το σπίτι αυτό είναι ακόμα ολοζώντανες με τα γέλια του Βαγγελάκου να αντηχούν ακόμα στα αυτιά μου καθώς έκανε μικρές "αμαρτίες " μαζί με τον παππού του και παίζοντας μπουγέλο στην αυλή.

Κι επειδή τι πρό(σ)κληση θα ήταν αυτή αν δε συνεχιζόταν ας καλέσω με τη σειρά μου τις
Χρυσή από το Bliss Seeking Mom
Σωτηρία από το Mama Sou
Άννα από το Working Mama
& Μαρίνα από το Little Box of Luv
https://littleboxofluv.wordpress.com/

Και μην ξεχνάτε...
Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Κι αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ

Διαβάστε επίσης: 59+1 πράγματα που δεν ξέρετε για' μένα
            Σ' αυτό το ταξίδι που λένε ζωή...
            Busy mama's beauty tips
            Ταξιδεύοντας στο χρόνο μέσα από φωτογραφίες
           

7 σχόλια:

  1. Πόσο μου αρέσουν τα σπίτια με κήπο,έστω και ένα δεντράκι να έχεις έξω από το παράθυρο σου είναι αρκετό.Εύχομαι ο Βαγγελάκος να αποκτήσει και αυτός τόσο όμορφες αναμνήσεις όσες και η μαμά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεσποινακι μου αυτος ο κηπος μας εχει μαγεψει ολους... Εχεις δικιο παντως, ενα σπιτι ανασαινει και μονο με λιγο πρασινο ή μια μικρη αυλη!!!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο το πατρικό σου Έλενα!Τί κήπος είναι αυτός;!! Πω,πω φαντάζομαι τις αναμνήσεις σου!!Επίσης, να πω ότι οι μπαμπάδες αυτής της γενιάς είχαν χρυσά χέρια!! Μπράβο στον μπαμπάκα σου! Σ'ευχαριστώ τόσο για την πρόσκληση!Πολύ θα το χαρώ να γράψω για το πατρικό μου!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυση μου ο μπαμπας μου ειναι ενας κανονικος Bob μαστορας... Ολες οι πετρινες επιφανειες του σπιτιου μας ειναι καλυμμενες με δικη του προσωπικη δουλεια... Ολα περνουν απο τα χερια του... Φυσικα και της μαμας μου... Ζουν για το σπιτι αυτο και παντα το εχουν πανετοιμο οταν κατεβαινει ο εγγονος απο Αθηνα!!!

      Διαγραφή
    2. Επισης περιμενω το κειμενο σου για το δικο σου πατρικο!!! Σε φιλωωωωω😘😘😘😘😘

      Διαγραφή
  3. Λενακι μου αυτη η ενέργεια! Τι σημαντικη που ειναι και μας βοηθα στην ζωη μας τοσο.δεν ειναι εκπληκτικο.οι αναμνησεις που μπλεκονται με την καθημερινότητα. Ευχαριστουμε που τα μοιραστηκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι καλα Μαρακι μου!!! Εχεις τοσο δικιο!!! Φιλακια πολλα!!!

      Διαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design