05 Ιουλίου 2017

Busy mama's DIY: Πως να φτιάξεις μόνη σου ένα υπέροχο βιβλίο ευχών για βάπτιση

Σήμερα σας έχω ετοιμάσει μια πολύ όμορφη ιδέα/κατασκευή. Πλέον τα βιβλία ευχών σχεδόν σε όλα τα events είναι όχι μόνο διαδεδομένα αλλά υποχρεωτικά θα έλεγα. Σήμερα θα σας δείξω πως έφτιαξα εύκολα κι απλά ένα βιβλίο ευχών για τη βάπτιση μιας μικρής μας φίλης.

DIY: Βιβλίο ευχών για βάπτιση



DIY βιβλίο ευχών για βάπτιση

Το θέμα της βάπτισης ήταν η καρδούλα και το στυλ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως shabby chic. Η μαμά ήθελα κάτι απλό και γουστόζικο που να ταιριάζει με το θέμα. Η ιδέα λοιπόν μου ήρθε γρήγορα καθώς θυμήθηκα ένα βιντεάκι που είχε ανεβάσει περίπου κοντά στα Χριστούγεννα η φίλη μου η Ζωή από το Παιχνιδάκι. Έντυσα ένα τετράδιο σε μέγεθος Α4 με χοντρό εξώφυλλο με ύφασμα το οποίο είχε ήδη προμηθευτεί η μαμά.

Παρακάτω σας έχω μερικές φωτογραφίες για το πως το έφτιαξα. Το μυστικό είναι ότι γίνεται ακριβώς όπως "ντύναμε" τα σχολικά μας βιβλία με εκείνο το διάφανο πλαστικό. Αν έχετε γεννηθεί τη δεκαετία του '80, όπως εγώ σίγουρα θυμάσαι!!! Πάμε να δούμε αναλυτικά τα βήματα που ακολούθησα...

1. Έντυσα αρχικά το τετράδιο με μια μπεζ τσόχα ώστε να καλύψω το χρώμα και το σχέδιο που είχε ήδη επάνω το τετράδιο. Χρησιμοποίησα καυτή κόλλα σιλικόνης.

DIY βιβλίο ευχών για βάπτιση

2. Στη συνέχεια διάλεξα δυο διαφορετικές κορδέλες και τις κόλλησα στη ράχη ώστε να γίνουν όμορφοι και ξεχωριστοί σελιδοδείκτες.


DIY βιβλίο ευχών για βάπτιση

3. Μόλις ξεμπέρδεψα και με τους σελιδοδείκτες ξεκίνησα να εφαρμόζω το ύφασμα σαν κάλυμμα βιβλίου.

DIY βιβλίο ευχών για βάπτιση

4. Η τεχνική θέλει να το κόψετε όπως σας δείχνω στην εικόνα γιατί πρέπει να καλυφθούν οι γωνίες και να κλείσουν ομοιόμορφα.

DIY βιβλίο ευχών για βάπτιση

5. Συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο το ντύσιμο όλου του τετραδίου. Προσέχετε να μη βάλετε κόλλα στις πλευρές που φαίνονται παρά μόνο στις εσωτερικές που δε φαίνονται γιατί υπάρχει κίνδυνος να ποτιστεί το ύφασμα και να φαίνεται.


Στο παραπάνω βιντεάκι βλέπετε πως διαμορφώθηκε τελικά αυτό το βιβλίο ευχών καθώς έβαλα και πολύχρωμες καρδιές στις σελίδες του κομμένες από πολύχρωμα χαρτιά χειροτεχνίας.

Κι αυτό είναι ένα DIY tutorial για το πως να φτιάξετε εύκολα κι απλά ένα πανέμορφο βιβλίο ευχών. Μπορείτε να το γεμίσετε με φωτογραφίες ή στίχους και γενικότερα να το διακοσμήσετε όπως εσύ θέλετε. Έτσι έκανε και η φίλη μου  η Κάλη από το Ανθομέλι στη βάπτιση της Μελίτας της.

Ελπίζω να σας άρεσε το σημερινό DIY. Εγώ με τον ίδιο τρόπο έντυσα και μερικά σημειωματάρια για μερικές δασκάλες που αγαπήθηκαν πολύ από τους μαθητές τους τη σχολική χρονιά που πέρασε. Όσοι με ακολουθείτε στα Social Media θα τα έχετε ήδη δει.

Διαβάστε ακόμα: DIY βάπτιση για αγοράκι με θέμα "κουκουβάγια"
                      DIY: Πως να φτιάξεις μόνη σου ένα Name banner


Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Κι αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ.




6 σχόλια:

  1. Εύκολο, γρήγορο, γλυκό και τρισχαριτωμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύκολο και όμορφο έγινε Έλενα! Και το κάνεις ακριβώς στο θέμα της βάφτισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί ομορφουλι!! Και πανεύκολο! Ευχαριστώ για την ιδέα Ελενα μου! Πολύ με βοήθησες, ερχονται γεγονότα και πρέπει να προετοιμαστω!❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομορφιά μου πόσο χαίρομαι που σου άρεσε!!! Ότι βοήθεια χρειαστείς στείλε μου μήνυμα!!!

      Διαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design