15 Φεβρουαρίου 2017

Readathon 2017: Τι ειναι και γιατί σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Πριν γίνω μαμά διάβαζα ασταμάτητα. Διάβαζα τα πάντα. Ξενυχτούσα νύχτες ολόκληρες απλά και μόνο για να τελειώσω ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Με τις φίλες μου αντάλλασσα βιβλία και τα επέστρεφα πάντα πολύ γρήγορα γιατί απλά είχα πολύ χρόνο και τα διάβαζα απίστευτα γρήγορα. Όλα αυτά πριν γίνω μαμά. Διαβάζω μεν αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς και πράγματα που θα μου φανούν πολύ χρήσιμα για το μεγάλωμα του Βαγγελάκη. Έχω ξεχάσει όμως πως είναι να διαβάζεις για απόλαυση καθώς το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων για μένα ΕΙΝΑΙ απόλαυση. Καιρό τώρα προσπαθούσα να βρω ένα κίνητρο που θα με γυρίσει πίσω στην παλιά αγαπημένη μου συνήθεια.
Έτσι λοιπόν ξαφνικά είδα τους λογαριασμούς των φίλων μου στο Facebook να γεμίζουν με εξώφυλλα βιβλίων κι ένα hashtag #readathon2017 και φυσικά η περιέργειά μου χτύπησε κόκκινο.
Αμέσως ρώτησα δυο αγαπημένες φίλες και bloggers περι τίνος πρόκειται κι εκείνες μου είπαν να διαβάσω αυτό το κείμενο. Εννοείται ότι έλαβα μέρος με τον στόχο των 13 βιβλίων γιατί θέλω να είναι εφικτός μιας κι απέχω ενάμισι χρόνο τώρα από το άθλημα!

Εκτύπωσα λοιπόν τη λίστα με τις κατηγορίες που βρίσκεται στο παραπάνω κείμενο. Ξέρεις τι έκανα; Δεν προσάρμοσα τις κατηγορίες στα βιβλία που έχω αλλά πρώτα διάλεξα τις κατηγορίες που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και μέσα στο χρόνο θα ψάξω να βρω βιβλία που ταιριάζουν στην κάθε κατηγορία.

Ιδού οι δικές μου κατηγορίες...
1. Μια βιογραφία ή απομνημονεύματα
2. Ένα βιβλίο που αναφέρεται σε ταινία ή σειρά που είδατε
3. Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται τα Χριστούγεννα
4. Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται κάπου που θα θέλατε να ζήσετε
5. Ένα βιβλίο με μωβ εξώφυλλο
6. Ένα βιβλίο με μήνα ή μέρα στον τίτλο
7.Ένα βιβλίο με αριθμό στον τίτλο
8. Ένα βιβλίο από βιβλιοπωλείο που δεν έχετε ξαναψωνίσει
9. Ένα βιβλίο που δανειστήκατε
10. Ένα βιβλίο που αναβάλλετε συνεχώς να διαβάσετε
11. Ένα βιβλίο αγαπημένου σας συγγραφέα που δεν έχετε διαβάσει ξανά
12. Ένα βιβλίο 2 ή περισσοτέρων συγγραφέων
13. Ένα βιβλίο που έχει σχέση με το φαγητό

Αυτές είναι λοιπόν οι κατηγορίες που διάλεξα. Για σκέψου πόσο ενδιαφέρον είναι να ψάχνω ένα βιβλίο με μωβ εξώφυλλο!

Γιατί να το κάνεις κι εσύ; Γιατί αν σου αρέσει το διάβασμα και νιώθεις ότι τα έχεις παρατήσει λίγο το τελευταίο διάστημα είναι το τέλειο κίνητρο. Γιατί αν δε διάβαζες μέχρι τώρα και θέλεις να ξεκινήσεις ένα καινούριο πάθος (γιατί σε πάθος θα εξελιχθεί πίστεψέ με) είναι το τέλειο κίνητρο.

Πως να το κάνεις; Δήλωσε συμμετοχή εδώ, εκτύπωσε τη λίστα με τις κατηγορίες που θα βρεις στο παραπάνω κείμενο, διάλεξε τις κατηγορίες εκείνες που θα προκαλέσουν το μυαλό σου και ξεκίνα να διαβάζεις. Αν έχεις λογαριασμούς στα social media μην ξεχνάς να ανεβάζεις φωτογραφίες με τα βιβλία που επιλέγεις με το #readathon2017 ώστε να παίρνουμε κι εμείς ιδέες.

Τέλος να σου πω ότι υπάρχει και το kidsreadathon2017 και φυσικά αφορά τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας. Ο Βαγγελάκης είναι πολύ μικρός ακόμα αλλά έχω υπομονή και θα περιμένω να μεγαλώσει λίγο και να "τρέξουμε" αυτό το μαραθώνιο παρέα.

Η πρώτη μου επιλογή είναι η κατηγορία "ένα βιβλίο που αναφέρεται σε ταινία ή σειρά που είδατε" και είναι αυτό...


Αν έχεις να μου προτείνεις βιβλία που ταιριάζουν με τις κατηγορίες που διάλεξα περιμένω σχόλιό σου. Βοήθησέ με να πετύχω το στόχο μου!

Για να βλέπεις τις επιλογές μου ακολούθησέ με στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner

Κι αν δε θέλετε να χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ.

3 σχόλια:

  1. Έλενα μου σε καταλαβαίνω απόλυτα και εγώ πλέον μόνο στο μετρό διαβάζω! Και επειδή και εγώ πριν γίνω μαμά διάβαζα συνέχεια έχω μερικά αγαπημένα μου ανά κατηγορία.Λοιπόν..
    1.Μια βιογραφία: Ούτε το όνομα μου - Halo Thea
    2.Ένα βιβλίο από ταινία: Το άρωμα - Ζισκιντ Πάτρικ (βέβαια πρώτα είχα διαβάσει το βιβλίο και φυσικά είναι πολύ καλύτερο της ταινίας )
    3. Βιβλίο που διαδραματίζεται Χριστούγεννα: ο λυτρωτής -Jo Nesbo (αν σου αρέσει η αστυνομική λογοτεχνία)
    4. Θα ήθελα να ζήσω Νέα Υόρκη οπότε τι πιο κλασικό από τον υπέροχο Γκατσμπυ του Φιτζέραλντ
    5.Βιβλίο με μωβ εξώφυλλο έχω ένα μόνο στην βιβλιοθήκη μου και είναι η ανταρσία των αγγέλων του Φρανς Ανατολ (δε θα στο προτεινα όμως )
    6.Εδώ με πιάνεις αδιάβαστη �� δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό..
    7.Βιβλίο με αριθμό : Του αγαπημένου μου Ιάπωνα Χαρουκι Μουρακάμι το 1Q84 που είναι και τριτομο
    10.Πόλεμος και ειρήνη ..για κάποιο λόγο όλο το αναβάλλω ,είναι και αρκετά ογκώδες οπότε τώρα ακόμα περισσότερο!
    12.Το μυθιστόρημα των τεσσάρων,Μυριβήλης,Καραγάτσης,Τερζάκης και Βενεζης με πρωτοβουλία του Γιάννη Μαρη ήταν ένα λογοτεχνικό πείραμα όταν δημοσιεύτηκε,έγραψαν το μυθιστόρημα εκ περιτροπής χωρίς να έχουν συνεννοηθεί ή συμφωνησει κάποιον σκελετό.
    13.Βιβλίο με φαγητό: Η αηδονοπιτα του Ισίδωρου Ζουργου (δεν έχει να κάνει με φαγητό αλλά αυτό μου ήρθε στο μυαλό ) Όπως επίσης και η εποχή των κερασιων του Νικολα Μπαρρο!
    Δεν έχω πολλά Ελληνικά Βιβλία για προτάσεις γιατί σπάνια προτιμώ ελληνική λογοτεχνία..Καλή αρχή και με νέες κατηγορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εγω έτσι Ελενα μου... Αγαπω το διαβασμα και τα βιβλια αλλα τα τελευταια χρονια εχω περιοριστει στα παιδικα βιβλια-που επισης λατρευω.. Το καλοκαιρι διαβαζω σιγουρα μερικά ενηλ΄κων.. Εχω δηλωσει κι εγω συμμετοχη στο readathon17.. Για να δουμε!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design