20 Ιανουαρίου 2017

Πήγαμε...διαβάσαμε & σας προτείνουμε!

Το προηγούμενο Σάββατο σε έναν πολύ όμορφο χώρο το Polis Art Café στη στοά Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας έγινε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Α.Σ. Δάρτζαλη "Όταν η μαμά μου είπε ψέματα" σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου.


Όταν η μαμά μου είπε ψέματα



Για το βιβλίο μίλησε η δημοσιογράφος Πελιώ Παπαδιά και με τα λόγια της μας έπεισε ότι μπορούμε να μάθουμε πολλά βλέποντας μέσα από τα μάτια των παιδιών και ότι μπορούμε να αντικρίσουμε τον κόσμο πιο απλά και πιο αγνά χωρίς να φοβόμαστε το διαφορετικό αν σκεφτούμε για λίγο σαν τα μικρά παιδιά!!!

Το παραμύθι αφηγήθηκε με ξεχωριστό τρόπο η Αγγελική Φράγκου, από τη θεατρική ομάδα Θέατρο ΡΕΤΡΟ, ενώ η μουσικός, Τζένη Χατζοπούλου, συνόδευσε την αφήγηση με την υπέροχη μουσική γνωστών τραγουδιών και τη φωνή της.
Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια, ζωγράφισαν και έφτιαξαν κατασκευές υπό την καθοδήγηση της ομάδας Θέατρο ΡΕΤΡΟ. (δελτίο τύπου των εκδ. Λιβάνη)

Ήταν ένα υπέροχο απόγευμα και η ατμόσφαιρα μέσα στο καφέ ήταν μαγική με τα παιδάκια να βουίζουν σαν μελίσσι γύρω μας και τόσο ταλαντούχους ανθρώπους να μας μιλάνε για αυτό το όμορφο βιβλίο που εμένα πραγματικά με άγγιξε πολύ και με συγκίνησε!!!

Όταν η μαμά μου είπε ψέματα


Ας δούμε κάποια πράγματα όμως για το βιβλίο το οποίο είναι και το πρώτο της κας Δάρτζαλη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο (από το οπισθόφυλλο)...
Μια χρωματιστή βόλτα με το λεωφορείο και μια μικρή περιπέτεια γύρω από ένα ψέμα κι ένα βλέμμα
γίνονται η ιστορία που μιλά, μέσα από την καρδιά ενός μικρού παιδιού, για την πραγματικότητα που μερικές φορές θα θέλαμε να αλλάξουμε.


Μια χρωματιστή βόλτα με το λεωφορείο

Η ιστορία μας εξελίσσεται μέσα σε ένα "πολύχρωμο" λεωφορείο όπου ο μικρός μας ήρωας πιάνει τη μαμά του να λέει ψέματα...
Λένε οι μαμάδες ψέματα; Πρέπει να λένε οι μαμάδες ψέματα; Γιατί αυτή η μαμά είπε τελικά ψέματα; Τι την ανάγκασε; Και γιατί το λεωφορείο είναι "πολύχρωμο";
Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τη συγγραφέα αν διαβάσετε αυτό το υπέροχο βιβλίο.

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα και είναι μια πολύ καλή πρόταση για το Σαββατοκύριακο που έρχεται!!!

Εγώ έχω τη χαρά να κληρώσω ένα αντίτυπο του βιβλίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Λιβάνη και ο διαγωνισμός θα τρέξει στο Instagram της Busy mama!!!

Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner




Κι αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!


Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ.





4 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ελενά μου.Χθες σε μια βολτα για αναζήτηση παιδικών βιβίλων το πήρα στα χέρια και σαν τίτλος μου άρεσε πολυ αλλα και στην συνέχεια το βρήκα πολυ ενδιαφέρον.Η ανάρτησή σου είναι ένα ακόμη λόγος να το αποκτήσουμε.Σε ευχαριστω που το μοιράστηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέννυ μου καλημέρα και καλή εβδομάδα! Είναι πολύ όμορφο βιβλίο κι εμένα με συγκίνησε πολύ!!! Να ξέρεις ότι μπορεί να είσαι τυχερή στο διαγωνισμό που τρέχει στο Instagram της Busy mama αν λάβεις μέρος μέχρι την Πέμπτη!!!

      Διαγραφή
  2. Θα το κοιτάξω, μου κέντρισες το ενδιαφέρον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου είναι πολύ καλό κι εμένα με συγκίνησε κιόλας πολύ!!! Θα αρέσει πολύ στο μαιμούδι!!!!

      Διαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design