12 Δεκεμβρίου 2016

Busy mama's book review: "Μαμά μην πας στη δουλειά".



Ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενη γιατι σε αυτη την αναρτηση εχω την τιμη να σας παρουσιασω ενα βιβλιο για πρωτη φορα...

Θα προσπαθησω να το κανω ως μαμα αλλα και ως εκπαιδευτικος.
Πριν λιγο καιρο  κυκλοφορησε απο της εκδοσεις Λιβανη το καινουριο βιβλιο της Θαλειας Κουκουνη "ΜΑΜΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ" με εικονογραφηση απο την Enja Schling η οποία έντυσε με όμορφες εικόνες σε παλ χρώματα το παραμύθι ακολουθώντας νομίζω την τεχνοτροπία manga για να σχεδιάσει τους ήρωες του βιβλίου.

Ομολογω οτι ο τιτλος με επηρεασε πολυ μιας κι οτι ειχα αρχισει να δουλευω ξανα μετα απο 15 μηνες που ειχα περασει αυτοκολλητη με το Βαγγελινο. Οντας λοιπον διπλα ευαισθητη τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη αρχισα να το διαβαζω...

Λιγα λογια για το βιβλιο (από το οπισθόφυλλο)...
Τα παιδακια θελουν η μανουλα τους να βρισκεται συνεχεια κοντα τους. Ποσες και ποσες φορες δεν της λενε λυπημενα:"Μαμα, μην πας στη δουλεια!" Ετσι και η Ευτυχια. Μονο που η μεγαλυτερη αδερφη της, η Μαργαριτα, βρισκει εναν εξυπνο και ομορφο τροπο για να της εξηγησει γιατι οι μανουλες δε βρισκονται συνεχεια κοντα στα παιδια τους. Θελετε να μαθετε κι εσεις το γιατι; Ναι; Ωραια λοιπον. Ας διαβασουμε για την Ευτυχια και τη Μαργαριτα...

Ως μαμα θα σας πω οτι με συγκινησε το βιβλιο αυτο. Η εναλλακτικη εικονογραφιση του κερδισε τοσο εμενα οσο και τον Βαγγελινο καθως παρατηρησα οτι ανοιγει και μονος του το βιβλιο και λεει "μαμα"..."μπαμπα"..."γιαγια" κοιταζοντας τις εικονες. Το ευρημα της συγγραφεως για να δωσει τη λυση στο τελος το βρηκα πανεξυπνο και πολυ βοηθητικο για ενα παιδακι να καταλαβει καλυτερα γιατι η μαμα αν και πρεπει να λειπει, παντα επιστρεφει... Αν θελετε να μαθετε το πως, δεν εχετε παρα να διαβασετε το βιβλιο! Εγω δεν αποκαλυπτω αλλες λεπτομερειες!!!

Ως εκπαιδευτικός σε γενικές γραμμές θα το χαρακτήριζα ένα τρυφερό παραμύθι που πραγματεύεται ένα καθημερινό
πρόβλημα για χιλιάδες οικογένειες. Δίνει όμως μια πολύ
πρωτότυπη λύση που θα βοηθήσει πολλά παιδιά να μη θυμώνουν στους γονείς τους που
είναι αναγκασμένοι να πάνε στη δουλειά και δε μπορούν να περνάνε το χρόνο τους με τα παιδάκια τους.

Επισης με χαρα σας αναφερω οτι ενας τυχερος θα κερδισει ενα αντιτυπο του βιβλιου απο τις εκδοσεις Λιβανη!!!
Ο Διαγωνισμος θα τρεξει ολη την εβδομαδα μεσω Instagram. Ακολουθηστε με λοιπον για να δηλωσετε συμμετοχη και να μαθετε περισσοτερες λεπτομερειες!

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Δεκτές γίνονται συμμετοχές μόνο από Ελλάδα και μόνο μία συμμετοχή ανά άτομο (ανά προφίλ στο Instagram επιτρέπεται.2. Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα ακολουθήσουν και τα βήματα που περιγράφονται στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο προφίλ μου στο Instagram.
3. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή από τη Δευτέρα 12/12/2016 έως και την Παρασκευή 16/12/2016 τα μεσάνυχτα.
4. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.
5. Ο/Η τυχερός/ή αναγνώστης/στρια θα αναδειχθεί με κλήρωση και το όνομά του/της θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Busy Mama's Corner στο Instagram και το FB. Εφόσον δεν απαντήσει εντός 5 ημερών από τη στιγμή που θα λάβει το σχετικό e-mail, θα επαναληφθεί η κλήρωση.

Αν επιθυμείς να αφήσεις οποιοδήποτε σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση, μπορείς φυσικά να το κάνεις, αλλά αυτό δεν συνιστά συμμετοχή στην κλήρωση. Για ο,τιδήποτε απορίες έχεις, μη διστάσεις να με ρωτήσεις αφήνοντάς μου σχετικό σχόλιο.

To προφίλ μου στο Instagram θα το βρεις ΕΔΩ.

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση


Σας φιλώ γλυκά


Έλενα Μ.


Αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση από τη Busy Mama τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design