30 Δεκεμβρίου 2016

Ιδέες που με ενέπνευσαν από τις φίλες μου bloggers αυτά τα Χριστούγεννα!!!

Via Pixabay.com

Είμαι παιδί των Χριστουγέννων...το παραδέχομαι!!! Μου αρέσει η όλη διαδικασία της προετοιμασίας...Για ενάμισι μήνα περίπου σκέφτομαι κι ονειρεύομαι Χριστουγεννιάτικα... Φέτος για πρώτη φορά δεν εμπιστεύτηκα το Pinterest για ιδέες αλλά τις φίλες μου Ελληνίδες bloggers οι οποίες πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και υπέροχες αναρτήσεις. Να σας πω ότι έφτιαξα μια τεράστια λίστα με τα όσα ήθελα να φτιάξω αλλά δεν κατάφερα να την πραγματοποιήσω όλη.

Σας έφτιαξα όμως μια λίστα με τις ιδέες που εγώ πήρα από τα κορίτσια μου και πως τις προσάρμοσα στα δικά μας δεδομένα...
Πάρτε καφεδάκι ή τσαγάκι κι διαβάστε και που ξέρετε;;; Ίσως εμπνευστείτε κι εσείς λιγάάάάάκι ακόμα...
Για πάμε...

Δέντρο από τσόχα για το δωμάτιο του Βαγγελίνου.

Φέτος ζήλεψα πολύ τα υπέροχα advent calendars που γέμισαν το facebook από τα κορίτσια μου... (Τι είναι advent calendar;;; Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα. Για δείτε τρία που ξεχώρισα για φέτος. Της Μάγδας από το Κάθε μέρα γονείς. Της Μαρίνας από το Little Box of Luv και της Ζωής ή αλλιώς Mama Petounia.)
Έλα όμως που ο Βαγγελίνος είναι μικράκι και δε θα μπορούσε να κατανόησει πλήρως τη χρήση αλλά και τη χαρά αυτής της δραστηριότητας... Κι εκεί που έψαχνα τι μπορώ να κάνω για να μπει λίγο σε εορταστικό κλίμα το μικράκι μου, η Μαρίνα  μου έστειλε το περσινό δεντράκι από τσόχα που είχε φτιάξει για τον Φατσουλίνο της και το στήσαμε κι εμείς κάτω από τα αεροπλάνα μας...!



Στην αρχή δεν το πλησίαζε αλλά τώρα που το συνήθισε η αγαπημένη του δραστηριότητα είναι να ξεκολλά όλα τα στολίδια και να με φωνάζει να τα κολλήσω εγώ αλλά έστω κι έτσι σταμάτησε να πειράζει και να μαδάει το μεγάλο δέντρο στο σαλόνι...Ασχολείται μόνο με το δικό του δέντρο πλέον!!!

Φάτνη από τα χεράκια μου.
Η ιδέα φυσικά από τη μέντορά μου Ασπασία του My Lovable Baby η οποία κάθε χρόνο φτιάχνει ξεχωριστές και πολύ πολύ όμορφες φάτνες για τη διακόσμηση του σπιτιού της! Μπορείτε να τις δείτε εδώ.  Εγώ λοιπόν έφτιαξα φάτνη σε καφασάκι...

 



Παραμένουμε σε ιδέες διακόσμησης αυτή τη φορά από τη φοβερή Βέρα Owl Mommy. Η Βέρα λοιπόν έφτιαξε ένα δέντρο από υπέροχες κάρτες φέτος αλλά εγώ εμπνεύστηκα από μια παλιότερη κατασκευή της!!!! Χριστουγεννιάτικο δέντρο από θήκες για cupcakes. Ιδού το δικό μας αποτέλεσμα...


Ακόμα μια ιδέα από την Ασπασία του My Lovable Baby είναι και το εκτυπώσιμο που επέλεξα για να στολίσω την είσοδο του διαμερίσματος μας. Το θεώρησα πανέξυπνο κι έναν ωραίο τρόπο να προσωποποιήσεις έναν διάδρομο πολυκατοικίας. Εσείς μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει εδώ. Και δείτε πως το χρησιμοποίησα εγώ...




Χριστουγεννιάτικες κούπες για όλους μας.

Η λατρεμένη μου Γιάννα από το Όταν γεννήθηκα ξανά στο λογαριασμό της στο Instagram ανέβαζε αρκετά συχνά υπέροχες κούπες χριστουγεννιάτικες γεμάτες καφέ. κι εγώ ζήλεψα εννοείται!!! Κι έτσι αποκτήσαμε πια τις πρώτες μας χριστουγεννιάτικες κούπες οικογενειακώς!!!



QUIZ: Ποια κούπα διάλεξε το μικρό και το μεγάλο μου αγόρι; Ποια έμεινε για τη μαμά;;; Ακούω ιδέες...

Μείγμα για ζεστή σοκολάτα από τα χεράκια μου!

Από πέρσι είχα δει πολλές προτάσεις για δωράκια βαζάκια γεμάτα από μείγμα ζεστής σοκολάτας. Φέτος όμως ανακάλυψα την τέλεια συνταγή της φίλης μου Εύης από το Mama's 'n' Papa's. Εγώ στη δοσολογία χρησιμοποίησα μεγάλη κούπα κι έβγαλα μεγάλη ποσότητα μείγματος το οποίο συσκεύασα σε βαζάκια και τα στόλισα με λινάτσα και χριστουγεννιάτικο σπάγκο καθώς επίσης και με τις οδηγίες της Εύης για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Κάναμε δώρο στους κουμπάρους μας και σε φίλους. Να σας πω μόνο ότι ταξίδεψε σε Πάτρα, Κύπρο και Σουηδία!!! Η συνταγή της Εύης είναι εδώ.






Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Φτιάξαμε μπισκότα και μάλιστα δυο φορές με τη συνταγή της Γιάννας από το Όταν γεννήθηκα ξανά
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τι κάναμε εδώ.
Με την ίδια συνταγή φτιάξαμε και μπισκοτόδεντρα για να στολίσουμε το τραπέζι μας το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.




Στολίσαμε το δέντρο μας και το διασκεδάσαμε!

Την ιδέα την πήρα από την Κλειώ και το blog της Νεράιδες και Δράκοι η οποία κάθε χρόνο κάνει πάρτι όταν στολίζουν το δέντρο στο σπίτι τους. Εμείς δεν κάναμε πάρτι αλλά περάσαμε ένα υπέροχο πρωινό με δικούς μας ανθρώπους και για πρώτη φορά είχαμ επαρέα όταν στολίζαμε το δέντρο μας. Για δείτε τι κάναμε εδώ!

Γούρι για το νέο έτος φτιαγμένο από τα χεράκια μου.

Η αγαπημένη μου Μαρία από το Mommy Jammi είναι φοβερή στις κατασκευές και φέτος επέλεξε να φτιάξει γούρι με βάση το τρίγωνο που λένε τα κάλαντα! Απλά υπέροχο! Εγώ αποφάσισα να φτιάξω το δικό μας γούρι με υλικά που έχουμε στο σπίτι απλά κι εύκολα όπως γίνονται όλα στο Busy mama's Corner. Το τι έφτιαξα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ και είναι ένα guest post που έγραψα για το EditYourLife Magazine.

Στην προσπάθεια μου να φτιάξω όμορφες αναμνήσεις και καινούριες οικογενειακές παραδόσεις που θα προστεθούν στις ήδη παλιές πήρα ιδέες από τις αγαπημένες μου Ελληνίδες bloggers και τις προσάρμοσα στα δικά μας δεδομένα. Αν λοιπόν κι εσείς αγαπημένες μου ψάχνετε όμορφες ιδέες δεν έχετε παρά να εμπιστευθείτε τις φίλες μου ή ακόμα κι εμένα!!! Άλλωστε το blogging βασίζεται στο μοίρασμα ιδεών και είναι ο λόγος που το αγαπώ. Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος για καινούριες ιδέες και νέες δοκιμές και ήδη έχω άλλη λίστα στο μυαλό μου για του χρόνου που και ο Βαγγελίνος θα είναι λίγο μεγαλύτερος! Ιδέες έχω πάρει από το υπέροχο Ανθομέλι και τα κορίτσια μου Κάλη & Κατερίνα, από τη Γιούλη και το Παιχνιδάκι της αλλά και τη μαέστρο των Χριστουγέννων Ελπίδα από το Two Boys and Hope οι οποίες μας προτείνουν μοναδικά υπέροχα πράγματα...! Εμείς όμως θα περιμένουμε να μεγαλώσει ένα χρόνο ακόμα ο Βαγγελίνος.

Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama...

Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Κι αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ.







13 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ πολύ για την αναφορά και Εύχομαι τα καλύτερα για το 2017! Η δημιουργία είναι ευτυχία και χαίρομαι να βλέπω τόσα όμορφα πραγματάκια! Φιλιά πολλά και μπράβο σου για όλα και εσύ φέτος έφτιαξες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τελικά έφτιαξες τόσα πράγματα! Τα είδα τώρα όλα μαζεμένα 😊 Μπράβο βρε Ελενάκι, και του χρόνου!!!!! Καλή Χρονιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο βρε 'Ελενα!!!Έκανες τόσα πράγματα!!!Είναι όλα πολύ όμορφα!!!Και του χρόνου με υγεία!!!Καλές γιορτές σε εσένα και την οικογένεια σου!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις,όλες παίρνουμε ιδέες η μία από την άλλη και όταν το αποτέλεσμα είναι αυτό νομίζω είναι χαρά για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και του χρόνου Ελενακι μου!! Καλή χρονιά με υγεία και αγαπη!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή χρονιά Έλενα μου!!! Πολλά πολλά φιλιά και σε ευχαριστώ για την αναφορά. Του χρονου να ειμαστε καλά να μοιραστούμε ξανά ιδεές και κατασκευες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή χρονιά Έλενα! Πολύ γλυκό να μας σκεφτείς και πραγματικά συγκινούμαι που σου δώσαμε κι εμείς, ως Ανθομέλι, κάποιες ιδέες! Το τελευταίο διάστημα ακούω ή μάλλον διαβάζω από bloggers διάφορα για το blogging που όμως δημιουργούν μια άσχημη εντύπωση για την μικρή μας αυτή κοινότητα (τουλάχιστον την ελληνική). Τις βρίσκω όλες απογοητευμένες... Όμως θέλω να πιστεύω πως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα! Το blogging είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας και σίγουρα θα έχει και τα αρνητικά του. Όμως έχει και τόσα θετικά! Το μοίρασμα είναι ένα από αυτά! Και η έμπνευση επίσης! Ευχαριστώ γι αυτή την όμορφη ανάρτηση που δείχνει σε όλους τι είναι το blogging! Τα φιλιά μου!
    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο σου βρε! Έφτιαξες τόσα πράγματα και είναι όλα ένα κι ένα! Και του χρόνου να είστε καλά να κάνετε ακόμη περισσότερα. Και σε ευχαριστώ πολύ Έλενα, το εκτιμώ ιδιαίτερα!!!!! Καλή χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα πόσα όμορφα πράγματα κατάφερες να φτιάξεις βρε κορίτσι μου♡ και του χρόνου με υγεία!!! Σε ευχαριστώ τόσο για την αναφορά! Μου υπενθύμισες πόσο όμορφο είναι να μοιραζόμαστε... κατί που δυστυχώς καποιες φορές ξεχνάμε! Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, δημιουργία, έμπνευση και μοίρασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οοοο...ομορφιές!!! Έχεις απόλυτο δίκιο! Πολύ χαίρομαι που σε ενέπνευσα για τις κούπες, που λατρεύω! Έχω την αίσθηση ότι σου έμεινε ο χιονάνθρωπος!! Φιλιά πολλά κούκλα μου και σε ευχαριστώ πολύ για την αγάπη! ❤❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν αναπτυχθει το blogging στην Ελλάδα εψαχνες ιδέες και κατεληγες να αγοραζεις τα παντα. Τώρα αν θελησουμε να φτιάξουμε κάτι μπορούμε να βρούμε πως απο αγαπημένα blogs.Υπεροχή ανάρτηση. Καλή χρόνια με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γλυκό μου κοριτσάκι επανήλθα δριμύτερη ύστερα από μία μεγάλη αποχή λόγω των ημερών!! Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά και χαίρομαι τόσο πολύ που το μείγμα αυτό είχε τόσο μεγάλη επιτυχία!!! Χαίρομαι πολύ πολύ πολύ!! Ανυπομονώ να πιούμε καφεδάκι!! Καλή χρονιά με υγεία!! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και μετά λες εμένα χρυσοχέρα!χαχαχα Μπράβο κοριτσάκι που έφτιαξες τόσα πράγματα για το σπίτι σας και την οικογένεια σου! Και του χρόνου με υγεία! Καλή χρονιά να έχουμε, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design