19 Μαΐου 2016

Busy Mama's Recipe: Ένα πειραγμένο ιμάμ!


Από μικρό παιδί λατρεύω τις μελιτζάνες. Για μένα η μελιτζάνα είναι η βασίλισσα του καλοκαιριού! Αμέτρητες συνταγές, χίλιοι τρόποι μαγειρέματος, άρωμα καλοκαιριού και απίστευτη νοστιμιά. Εχω κάνει και τον αντρούλη μου φανατικό τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι υπεύθυνη για τη διατροφή του!!!  Όταν είδα λοιπόν στη λαϊκή τις πρώτες μελιτζάνες για φέτος δε μπόρεσα να αντισταθώ στο πειρασμό και να μην αγοράσω λίγες!!!
Σήμερα λοιπόν έφτιαξα ένα ιμάμ λίγο διαφορετικό και εύκολο γιατί το πάν είναι να μαγειρεύουμε νόστιμα φαγητά χωρίς όμως πολύ κόπο και πολλά υλικά.

Τι χρειάστηκα: 3 μελιτζάνες φλάσκες
                         1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι
                          πάστα σκόρδου (τη φτιάχνω μόνη μου: λιώνω στο multi πολλές κολίνες σκόρδου. Τις βάζω σε ένα βαζάκι με μπόλικο ελαιόλαδο. Διατηρείται πάρα πολύ καιρό στο ψυγείο και είναι τρομερά βολικό).
                           3-4 μέτριες πατάτες
                             κυβάκια φέτας
                           2 ντομάτες ψιλοκομμένες
                           λίγο χυμό ντομάτας
                           ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι (κόκκινο & άσπρο)


Αφού έκοψα ροδέλες τις μελιτζάνες και τις πατάτες, άφησα στο σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι τις μελιτζάνες για περίπου μισή ώρα. Μετά τις ξέπλυνα και τις πίεσα αρκετά για να βγουν τα πολλά νερά τους. Μετά τοποθέτησα στο ταψί τις μελιτζάνες και τις πατάτες κι έριξα το κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες), την πάστα σκόρδου, τις φρέσκιες ντομάτες και το χυμό ντομάτας.
Φυσικά ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσα ελάχιστο νερό γιατί τα λαχανικά βγάζουν από μόνα τος αρκετά υγρά.



Έψησα στους 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα και λίγο πριν το τέλος πρόσθεσα τη φέτα.



Βγήκε ένα πεντανόστιμο φαγάκι. Να προσθέσω ότι η φέτα είναι φτιαγμένη από τα χέρια του μπαμπά μου. Ως συνταξιούχος δάσκαλος είπε να δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό!!!

Ένα φαγητό που μυρίζει καλοκαίρι.

Αν δοκιμάσετε τη συνταγή τότε....καλή σας όρεξη!!!

Ως την επόμενη  ανάρτηση σας φιλώ!!!
Έλενα Μ.


                   

4 σχόλια:

  1. Γεια στα χερια σου,οντως καλοκαιρινο φαγητο.Παρολο που δεν εχει τηγανισμα(γλυτωνεις χρονο και φασαρια,μιλαει η πειρα.....)γινεται πολυ νοστιμο και υγιεινο!!!Ναναι καλα ο μπαμπας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς κα Ευδοκία!!! Νόστιμο φαγάκι με λίγο κόπο!!! Ότι ζητάει η σύγχρονη νοικοκυρά!!!

      Διαγραφή
  2. απαπαπα ως εδώ μύρισε καλέ!!! Ωραία συνταγούλα και καλή εκτέλεση! Εγώ λατρεύω τις μελιτζάνες αλλά ο σύζυγος και η μικρή ούτε να τις μυρίζουν...αχ βαχ... βλέπω να φτιάχνω ένα ταψάκι μόνο για μένα! χεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαράκι μου την επόμενη φορά θα σου πω να πεταχτείς για λίγη μελιτζανούλα στο φούρνο!!! Δεν είμαστε δα και τόσο μακριά!!! Και μετά καφεδίνο και κουβεντούλα που τόσο αρέσει και στις δυο μας!!!

      Διαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design