27 Οκτωβρίου 2016

Busy Mama's Recipe: Τριανταφυλλάκια με σφολιάτα και μήλο.



Ομολογώ ότι λατρεύω τα food videos που συναντώ συχνά στο Facebook. Η σημερινή συνταγή και τρίτη στη σειρά των συνταγών με μήλο για το μήνα Οκτώβρη είναι εμπνευσμένη μεν από ένα τέτοιο βιντεάκι, ελαφρώς παραλλαγμένη δε.

Λοιπόν για να φτιάξετε τα τριανταφυλλάκια από σφολιάτα και μήλο (δικός μου κι ο τίτλος!!!) χρειάζεστε...
2 φύλλα σφολιάτας
3 μήλα
χυμό από μισό λεμόνι
λίγο νερό
ζάχαρη κρυσταλλική
κανέλλα
ζάχαρη άχνη

Κόβετε τα μήλα στη μέση αφού τα πλύνετε καλά γιατί κρατάμε τη φλούδα και τα ψιλοκόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.



Αφού τα κόψετε ρίχνετε το χυμό από μισό λεμόνι και το νερό (μισό φλιτζανάκι) και τα βάζετε αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά ή αν όχι όπως εγώ στον αέρα του φούρνου για  περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Το ζητούμενο είναι απλά να μαλακώσουν.

Μετά κόβετε τη σφολιάτα σε λωρίδες. Το κάθε φύλλο εμένα μου έβγαλε 8 λωρίδες οπότε βγαίνουν 16 τριανταφυλλάκια περίπου.

Κι αρχίζετε να στήνετε το τριανταφυλλάκι κάπως έτσι...



Εδώ θα ομολογήσω το λάθος μου καθώς όταν έφτιαχνα τη συνταγή είχα το Βαγγελίνο μέσα στα πόδια μου και καταλαβαίνετε δεν ήμουν 100% συγκεντρωμένη. Το σωστό είναι να τοποθετηθούν τα μήλα οριζόντια κι όχι κάθετα όπως έκανα εγώ!!!

Στο σημείο αυτό αφού έχετε ανακατέψει ζάχαρη και κανέλλα σε ένα μπολ στρώνετε πρώτα κανελλοζάχαρη στη σφολιάτα και μετά τοποθετείτε τα μήλα. Αφού είστε έτοιμες τυλίγετε σε ρολάκια και το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι...



Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45'-50' . Ο στόχος είναι να τραγανίσει η σφολιάτα.



Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη!!!



Εγώ το συνδύασα με το τσάι της Lipton μήλο κανέλα κι απογειώθηκε!!!



Η βασική παραλλαγή της συνταγής είναι ότι στο βιντεάκι στη σφολιάτα αντί για κανελλοζάχαρη βάζουν cream cheese αλλά εγώ δεν είχα οπότε αυτοσχεδίασα!
Δε μας απογοήτευσε καθόλου η αλλαγή.

Η επιλογή είναι δική σας!!!
Και μην ξεχνάτε να ανεβάζετε φωτογραφίες στο Busy Mama's Corner αν δοκιμάζετε τις συνταγές που σας προτείνω!!!

Καλή επιτυχία!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση
Σας φιλώ γλυκά
Έλενα Μ.

Αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση από τη Busy Mama τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα!!!!

22 Οκτωβρίου 2016

Δεύτερος Διαγωνισμούλης!!!!



Κορίτσια μου ο δεύτερος διαγωνισμός του Busy Mama's Corner είναι γεγονός!!! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί μαζί με την Αθανασία του Creations With Fantasy διαλέξαμε ένα υπέροχο τελαράκι κεντήματος με το Μικρό Πρίγκιπα το οποίο μπορεί να στολίσει υπέροχα το χώρο σας.

Πριν σας πω τις λεπτομέρειες και τα διαδικαστικά του διαγωνισμού να σας συστήσω την Αθανασία τη δημιουργό του υπέροχο αυτού κεντήματος!!! Η Αθανασία λοιπόν είναι μια υπέροχη Θεσσαλονικιά με πανέμορφα μπλε μάτια και πολύ πολύ ταλέντο. Ζει λιγάαααακι μακριά.....στη Σουηδία αλλά μας σκέφτεται συχνά!!! Έχει δυο υπέροχα παιδάκια και της αρέσει να δημιουργεί ακόμα και τις πιο απίστευτες ώρες της ημέρας της. Εγώ έχω πράγματα φτιαγμένα από τα χεράκια της και μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την ποιότητα και το μεράκι που βάζει σε κάθε τι που φτιάχνει. Τέλος θέλω να σας πω ότι έχει μια μεγάλη ευαίσθητη καρδιά και της αρέσει να μοιράζει απλόχερα αγάπη κι εκπλήξεις (το ξέρω από πρώτο χέρι!!!). Μπορέιτε να τη γνωρίσετε στη σελίδα της στο Facebook εδω  ή στο blog της.

Τα βήματα του διαγωνισμού είναι τα εξής:
1. Like στη σελίδα του busy Mama's Corner στο Facebook που θα βρείτε εδώ.
2. Like στη σελίδα του Creations with fantasy στο Facebook που θα βρείτε εδώ.
3. Συμπληρώστε τη φόρμα του διαγωνισμού που θα βρείτε παρακάτω και...
4. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ.






ΌΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Δεκτές γίνονται συμμετοχές μόνο από Ελλάδα και μόνο μία συμμετοχή ανά άτομο (ανά προφίλ στο FB) επιτρέπεται.
2. Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα δηλωθούν μέσω της παραπάνω φόρμας και θα ακολουθήσουν και τα 4 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.
3. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή από το Σάββατο 22/10/2016 έως και την Δευτέρα 31/10/2016 τα μεσάνυχτα.
4. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.
5. Ο/Η τυχερός/ή αναγνώστης/στρια θα αναδειχθεί με κλήρωση μέσω του random.org και το όνομά του/της θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Busy Mama's Corner και τη σελίδα της Αθανασίας στο FB (Creations with fantasy), όπως επίσης θα ειδοποιηθεί και μέσω e-mail στη διεύθυνση e-mail που έχει δηλώσει, προκειμένου να μας στείλει μία ταχυδρομική δ/νση για να του/της αποσταλούν τα δωράκια . Εφόσον δεν απαντήσει εντός 5 ημερών από τη στιγμή που θα λάβει το σχετικό e-mail, θα επαναληφθεί η κλήρωση.
6.Το δωράκι θα αποσταλεί κατευθείαν από την Αθανασία στον/στην τυχερό/ή.
7. Αν επιθυμείς να αφήσεις οποιοδήποτε σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση, μπορείς φυσικά να το κάνεις, αλλά αυτό δεν συνιστά συμμετοχή στην κλήρωση. Για ο,τιδήποτε απορίες έχεις, μη διστάσεις να με ρωτήσεις αφήνοντάς μου σχετικό σχόλιο.



Καλή επιτυχία σε όλους!!!
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση
Σας φιλώ
Έλενα Μ.

UPDATE: Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΔΑ ΖΗΝΔΡΟΥ.


19 Οκτωβρίου 2016

Busy Mama's Recipe: Η ανάποδη μηλόπιτα!


Αρχικά βάζεις στο ταψί ή στο πυρέξ που θα τη φτιάξεις περίπου 1 τέταρτο Βιταμ και το βάζεις στο φούρνο που προθερμαίνεις για να λιώσει. Προσοχή να μη βράσει...απλά να λιώσει! Κόβεις 2-3 μήλα σε ροδέλες. Αφού λιώσει το βούτυρο ρίχνεις στο ταψί ζάχαρη και κανέλλα κι αυτό είναι που θα δημιουργήσει αργότερα την κρούστα που θέλουμε. Μη λυπηθείς ζάχαρη και κανέλλα... Θέλουμε μια λεπτή καραμελένια στρώση.





Πάνω εκεί βάζεις τις ροδέλες από τα μήλα. Εδώ αν θες μπορείς να βάλεις και καρύδια είτε ολόκληρα είτε τριμμένα αλλά εμένα δε μου πολυαρέσουν και δεν έβαλα.




Η ζύμη είναι πανεύκολη. Εγώ τη χτυπάω με σύρμα...δε βγάζω καν το μιξερ.
Θα χρειαστείς...
1 ποτήρι φαριναπ
1 ποτήρι ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες για άρωμα
1-2 κουταλάκια baking powder
και 20-30 ml γάλα απλά για να κάνεις αφράτη τη ζύμη.

Ρίχνεις τη ζύμη πάνω στα στρωμένα μήλα και ψήνεις για 35-40' στους 180 βαθμούς.



Βέβαια εσύ θα τσεκάρεις με το γνωστό τρόπο με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί γιατί κάθε φούρνος είναι διαφορετικός !!!


Αφού ψηθεί την αφήνεις να κρυώσει λίγο και την αναποδογυρίζεις σε πιατέλα κι έτοιμη!!!!

Ιδού η ώρα της αποκάλυψης...

Οι άλλες δυο μηλόπιτες που ξεχώρισα για φέτος είναι της Καίτης από τις Παραμυθένιες και της Αθηνάς από το Craft Cook Love.

Αυτή είναι η δεύτερη συνταγή με μήλα που σου υποσχέθηκα για το μήνα Οκτώβρη...

Θα χαρώ πολύ να δω φωτογραφία σου αν τελικά φτιάξεις την ανάποδη μηλόπιτα μου!!!
Μπορείς να την ανεβάσεις στο Facebook στην σελίδα του Busy Mama's Corner.

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση
Φιλάκιαααα...
Έλενα Μ.

14 Οκτωβρίου 2016

Event by Busy Mama: A shabby shic bachelorrette party...!!!


Photo Credits: Allure Wine Tours


Φαντάσου σκηνικό φίλη μου... Είσαι κουμπάρα στο γάμο της χρονιάς και καλείσαι να οργανώσεις το bachelorette party της νύφης η οποία είναι μια από τις καλύτερές σου φίλες. Τέλεια....!!!!! Μμμμμμ....Ξεκινάς με τις κοπέλες που θα καλέσεις κι έχεις δυο εγκυμονούσες στον 8ο μήνα, 1 έγκυο στο πρώτο τρίμηνο άρα κι ευαισθητούλα που χρήζει προσοχής, 3 μωρομάνες και 3 χαλαρές (που λέω κι εγώ τα free spirits άνευ τέκνων). Άντε να συνδυάσεις τι και πως και να βγει και ωραίο αποτέλεσμα ώστε να περάσουν όλες καλά!!! Σκέφτεσαι...σκέφτεσαι...σκέφτεσαι...και έρχεται η ιδέα που αρέσει σε όλες... A shabby chic bachelorette...BRUNCH!!! (Αχαααα...στην έσκασα αν περίμενες να διαβάσεις για τρελά ξενύχτια κι όργια!!!) 
Το ραντεβού κλείστηκε για Σάββατο πρωί (28/5/2016) στο εστιατόριο It στο Κολωνάκι (λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του εδώ.)


Εγώ απλά να αναφέρω ότι τα παιδιά του service ήταν κυριολεκτικά στα πόδια μας. Έκαναν κάθε επιθυμία μας πραγματικότητα. ήταν εξαιρετικοί όλοι τους και το φαγητό υπέροχο. Το προτείνω για brunch ανεπιφύλακτα!!!

Κι αρχίζει η οργάνωση και το crafting για το bachelorette brunch γιατί δε γινόταν να μην φτιάξω το κατιτίς μου για την κουμπαρούλα μου!!! Το πνεύμα των δημιουργιών θέλω να πιστεύω ότι ήταν shabby chic και κινήθηκε σε ρυθμούς ροζ πουά, πέρλας και δαντέλας. Τα αναμνηστικά για τα κορίτσια μου ήταν αυτά τα βραχιολάκια μαζί με μικρά τετράγωνα μαξιλαράκια!!!




Και συσκευάστηκαν σε φακελάκια craft που ήταν στολισμένα με χάρτινο μοτίβο δαντέλας και ξύλινο μικρό μανταλάκι.
 Χρησιμοποίησα λινάτσα και λεπτή δαντέλα όπως τα βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία συνδυασμένα, για σουπλά στη μέση του τραπεζιού και για στολισμό χρησιμοποίησα βάζα γυάλινα τα οποία τα είχα στολίσει μόνη μου με πέρλες και δαντέλα.  


                                                  

Τέλος είχα εμπνευστεί από τη Μαρία του Shabby Mommy σχετικά με μια κορνίζα που έφτιαξε για το παιδικό πάρτι της Μυρτούλας και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Απλά εγώ την προσάρμοσα στο ύφος της περίστασης και στα υλικά που χρησιμοποιούσα για όλη τη διακόσμηση.

Και ιδού το αποτέλεσμα...
Κι έφτασε η μέρα του brunch με εμένα να είμαι τρελά χαρούμενη και πολύ αγχωμένη μέχρι να στήσω το τραπέζι στο μαγαζί και να συνεννοηθώ για τις λεπτομέρειες με τα παιδιά του it. Αλλά πήγαν όλα υπέροχα!!! Και να το τραπέζι που ετοιμάστηκε για 10 κορίτσια!!!

 Αφού λοιπόν φάγαμε και γλώσσα δε βάλαμε μέσα από την πολλή κουβέντα, ήρθε η ώρα της τούρτας η οποία κινήθηκε ως επιλογή πολύ κοντά στο όλο θέμα του πάρτι!!! Ροζ, δαντέλα και πέρλες στόλιζαν ένα καταπληκτικό carrot cake φτιαγμένο από τα χέρια της κας Ευδοκίας Βερβενιώτη για την οποία σας έχω μιλήσει πολλές φορές και συνοδεύει σχεδόν όλα τα events που οργανώνω με τις γλυκιές δημιουργίες της. Λεπτομέρειες γι' αυτήν θα βρείτε στις σελίδες της στο FB εδώ κι εδώ.
Ήταν πραγματικά μοναδικά υπέροχη!!!


Αυτά ως προς την οργάνωση του υπέροχου αυτού brunch προς τιμήν της κουμπαρούλας Μαρίας η οποία στην παρακάτω φωτογραφία ανοίγει ένα λίγο πονηρό δώρο από εμένα!!! Την κλασσική καλτσοδέτα ντεεε.... Something new, something blue....Τι σόι καθηγήτρια Αγγλικών είμαι αν δεν τηρώ και ξενόφερτα έθιμα??? Χαχαχαχαχαχαχχα!!!!


Εδώ μαζεμένη όλη η γυναικεία "συμμορία"...


Και τέλος σκάω μύτη κι εγώ η κουμπάρα....


Να ευχηθώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε ευτυχία στα κουμπάρια μου και να σας πω ότι ο γάμος τους άφησε ιστορία... ίσως τα γράψω σε άλλη ανάρτηση αυτά!!!

Τέλος κάθε ευτυχία εύχομαι σε κάθε μια από εσάς φίλες μου που διαβάσατε αυτή την αγαπησιάρικη ανάρτηση!!!

Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας,
Σας φιλώ
Έλενα Μ.

12 Οκτωβρίου 2016

Busy Mama's Recipe: Ψητά μήλα






Photo Credits: Pixabay

Λέγαμε ότι ήρθε το Φθινόπωρο αλλά σήμερα νιώσαμε την πρώτη ψύχρα. Με τα πρώτα σύννεφα εγώ σκέφτηκα αμέσως Φθινόπωρο = Μήλα... Άρα όλον τον Οκτώβρη θα σας παρουσιάζω συνταγές με μήλα για να σας εμπνεύσω!!!

Photo Credits: Pixabay
Η πρώτη μας συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και αποτελεί μια γρήγορη λύση για επιδόρπιο. Για να φτιάξετε λοιπόν μήλα ψητά για 2 άτομα χρειάζεστε: 2-3 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες, ζάχαρη, κανέλλα και βούτυρο.

Παρά το γεγονός ότι ακούγονται τα αγόρια μου βλέποντας το βίντεο θα καταλάβετε το πόσο απλή είναι η συνταγή. Ψήνετε για 25-30' στους 180-200 βαθμούς , ανάλογα το φούρνο σας.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι...

Σερβίρονται σκέτα, με παγωτό ή σαντιγί...



Εμείς προτιμήσαμε λίγη σαντιγί...

Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιαστείτε με την απλότητα της συνταγής μεν και το μοναδικο άρωμα σε συνδυασμό με την υπέροχη γεύση δε...

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση
Σας φιλώ
Έλενα Μ.


11 Οκτωβρίου 2016

Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο μέσα από φωτογραφίες...

Αυτή την ανάρτηση τη χρωστάω εδώ και πολύ καιρό!!! Χρωστάω αλλά δεν ξεχνάω!!! Περίπου προς τα τέλη καλοκαιριού η Ελευθερία από το MissFree Mommy με κάλεσε σε μια πρόκληση... Να παρουσιάσω ένα αγαπημένο ταξίδι μέσα από φωτογραφίες... Έτσι επέλεξα λοιπόν το ταξίδι μας στο Παρίσι το Δεκέμβρη του 2011.  Αυτό το ταξίδι έχει χαραχτεί βαθιά μέσα στην καρδιά μου γιατί ήταν σε μια περίοδο της ζωής μας που ήμασταν ανέμελοι και χαλαροί, ήταν γιορτινή περίοδος και το Παρίσι είχε φορέσει τα καλά του.
Αποφάσισα να σας δείξω τις φωτογραφίες μας και μαζί σας να ξαναζήσω τις λεπτομέρειες αυτού του ταξιδιού μας. Επιπλέον ημερολογιακά έχω αρχίσει να σκέφτομαι Χριστούγεννα οπότε τι καλύτερο να αρχίσουν να ανεβαίνουν αναρτήσεις με άρωμα Χριστουγεννιάτικο  από ένα ταξίδι στο στολισμένο Παρίσι...

Απολαύστε...


























Ελπίζω να το απολαύσατε όσο κι εγώ.... Αν θέλετε να διαβάσετε για το ταξίδι της Ελευθερίας στη Νεα Υόρκη (ταξίδι μέλιτος) μπορείτε να το βρείτε εδω. Ας γεμίσουμε τα blogοσπιτακια με όμορφες φωτογραφίες αναμνήσεων.... Θα χαρω να δω και τα δικα σας ταξίδια κορίτσια μου όμορφα!!! Ακόμα κι αν μια μαμά θέλει να μοιραστεί μαζί μας το αγαπημένο της ταξίδι και δεν έχει blog μπορώ να το δημοσιεύσω εγώ εδώ στο δικό μου blog!!!
Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας σας φιλώ γλυκά,
Έλενα Μ.



Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design