Τάρτα λαχανικών για σήμερα κι αν έχετε τα υλικά διαθέσιμα μη διστάσετε να τη φτιάξετε σήμερα κιόλας!!!
Υλικά:
Σφολιάτα (1 φύλλο)
2 αυγά
γραβιέρα και κίτρινο τυρί τριμμένα
2 κολοκύθια περασμένα στον τρίφτη
2-3 πιπεριές κομμένες σε φέτες
2 κρεμμύδια σε φετούλες
3-4 φέτες μπέικον
2-3 φέτες γαλοπούλας καπνιστής κομμένη σε τετραγωνάκια
κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
Πως την φτιάχνουμε:
1. Τσιγαρίζουμε το μπέικον στο τηγάνι που πρόκειται να σοτάρουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
2. Αρχίζουμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας με τη σειρά. Πρώτα το κρεμμύδι και μετά πιπεριές και το κολοκύθι.
4. Αφού λαδώσουμε καλά το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας με τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα του ταψιού και ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά. Ξεχωριστά έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα εβαπορέ (ανάλογα τι διαθέτουμε κάθε φορά στο ψυγείο μας). Αφού τα χτυπήσουμε καλά τα ρίχνουμε στα λαχανικά και προσθέτουμε και τα τυριά.
5. Κλείνουμε με τις άκρες της σφολιάτας που περισσεύουν και με ένα πινελάκι βάζουμε λίγο γάλα πάνω στη σφολιάτα. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 35-40' στους 180 βαθμούς (εγώ συνηθίζω να ψήνω πάνω-κάτω).
Καλή επιτυχία σε όσες επιλέξουν να τη φτιάξουν.
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ!!!
Έλενα Μ.
Μιαμ,μιαμ μου ανοιξες την ορεξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το φτιαξω.
Φιλιά
oiparamythenies
Την έφταξα προσθετοντας ντοματουλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣουπερ!!!
Φιλια
Τελεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφή