31 Δεκεμβρίου 2016

My Christmas Playlist ή απάντηση στην πρό(σ)κληση της Μαρίας Shabbymommy!

via Pixabay.com


Παραμονή πρωτοχρονιάς σήμερα και τι καλύτερο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με χριστουγεννιάτικη μουσική. Για όλα...φταίει η Μαρία από το Shabby Mommy η οποία έφτιαξε τη δική της xmas playlist και μετά προ(σ)κάλεσε εμένα κι άλλες bloggers να φτιάξουμε τη δική μας!!!
Η λίστα μου έχει λίγο απ' όλα...και μοντέρνα...και κλασσικά...κι ελληνικά...και παιδικά!
Ας ακούσουμε λοιπόν τα δικά μου αγαπημένα τραγούδια...

1. Santa Claus is coming to town by Andrea Bocelli

2. Shake Up Christmas by Train

3. Feliz Navidad by Michael Buble ft Thalia

4. Driving home for Christmas by Chris Rea

5. So this is Christmas by Celine Dion

6. Let it Snow! by Dean Martin

7. White Christmas by Frank Sinatra

8. Rudolf the red nosed Reindeer (Αγαπημένο πλέον και το Βαγγελίνου!!!!)

9. Το Καλύτερο Δώρο by Αποστολία & 4 Play (Πάντα το αφιερώνω στο Μπαμπίνο μου για
προφανείς λόγους)

10. Last Christmas by Wham (για τον Michael...)

Μια λίστα λοιπόν που έχει απ' όλα από εμένα για αυτή την πρό(σ)κληση!!! Και για να ειναι σωστη μια προ(σ)κληση καλω με τη σειρα μου την Αννυ απο το RUN MOMMY RUN, την Ελευθερια απο το Miss Free Mommy, την Εττυ απο το Parretyng και τη Βερα απο το Owl Mommy ή Μαμα Κουκουβαγια να μοιραστουν μαζι μας τις δικες τους xmas playlists!!!

Και με αυτή την ανάρτηση θα κλείσουμε το 2016. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους με το καλό ο καινούριος χρόνος και το 2017 να φέρει ζεστά χαμόγελα, πολύχρωμα όνειρα και μοναδικά υπέροχες στιγμές σε όλους με υγεία και χαρά!

Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama...

Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Κι αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ.





30 Δεκεμβρίου 2016

Ιδέες που με ενέπνευσαν από τις φίλες μου bloggers αυτά τα Χριστούγεννα!!!

Via Pixabay.com

Είμαι παιδί των Χριστουγέννων...το παραδέχομαι!!! Μου αρέσει η όλη διαδικασία της προετοιμασίας...Για ενάμισι μήνα περίπου σκέφτομαι κι ονειρεύομαι Χριστουγεννιάτικα... Φέτος για πρώτη φορά δεν εμπιστεύτηκα το Pinterest για ιδέες αλλά τις φίλες μου Ελληνίδες bloggers οι οποίες πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και υπέροχες αναρτήσεις. Να σας πω ότι έφτιαξα μια τεράστια λίστα με τα όσα ήθελα να φτιάξω αλλά δεν κατάφερα να την πραγματοποιήσω όλη.

Σας έφτιαξα όμως μια λίστα με τις ιδέες που εγώ πήρα από τα κορίτσια μου και πως τις προσάρμοσα στα δικά μας δεδομένα...
Πάρτε καφεδάκι ή τσαγάκι κι διαβάστε και που ξέρετε;;; Ίσως εμπνευστείτε κι εσείς λιγάάάάάκι ακόμα...
Για πάμε...

Δέντρο από τσόχα για το δωμάτιο του Βαγγελίνου.

Φέτος ζήλεψα πολύ τα υπέροχα advent calendars που γέμισαν το facebook από τα κορίτσια μου... (Τι είναι advent calendar;;; Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα. Για δείτε τρία που ξεχώρισα για φέτος. Της Μάγδας από το Κάθε μέρα γονείς. Της Μαρίνας από το Little Box of Luv και της Ζωής ή αλλιώς Mama Petounia.)
Έλα όμως που ο Βαγγελίνος είναι μικράκι και δε θα μπορούσε να κατανόησει πλήρως τη χρήση αλλά και τη χαρά αυτής της δραστηριότητας... Κι εκεί που έψαχνα τι μπορώ να κάνω για να μπει λίγο σε εορταστικό κλίμα το μικράκι μου, η Μαρίνα  μου έστειλε το περσινό δεντράκι από τσόχα που είχε φτιάξει για τον Φατσουλίνο της και το στήσαμε κι εμείς κάτω από τα αεροπλάνα μας...!



Στην αρχή δεν το πλησίαζε αλλά τώρα που το συνήθισε η αγαπημένη του δραστηριότητα είναι να ξεκολλά όλα τα στολίδια και να με φωνάζει να τα κολλήσω εγώ αλλά έστω κι έτσι σταμάτησε να πειράζει και να μαδάει το μεγάλο δέντρο στο σαλόνι...Ασχολείται μόνο με το δικό του δέντρο πλέον!!!

Φάτνη από τα χεράκια μου.
Η ιδέα φυσικά από τη μέντορά μου Ασπασία του My Lovable Baby η οποία κάθε χρόνο φτιάχνει ξεχωριστές και πολύ πολύ όμορφες φάτνες για τη διακόσμηση του σπιτιού της! Μπορείτε να τις δείτε εδώ.  Εγώ λοιπόν έφτιαξα φάτνη σε καφασάκι...

 



Παραμένουμε σε ιδέες διακόσμησης αυτή τη φορά από τη φοβερή Βέρα Owl Mommy. Η Βέρα λοιπόν έφτιαξε ένα δέντρο από υπέροχες κάρτες φέτος αλλά εγώ εμπνεύστηκα από μια παλιότερη κατασκευή της!!!! Χριστουγεννιάτικο δέντρο από θήκες για cupcakes. Ιδού το δικό μας αποτέλεσμα...


Ακόμα μια ιδέα από την Ασπασία του My Lovable Baby είναι και το εκτυπώσιμο που επέλεξα για να στολίσω την είσοδο του διαμερίσματος μας. Το θεώρησα πανέξυπνο κι έναν ωραίο τρόπο να προσωποποιήσεις έναν διάδρομο πολυκατοικίας. Εσείς μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει εδώ. Και δείτε πως το χρησιμοποίησα εγώ...




Χριστουγεννιάτικες κούπες για όλους μας.

Η λατρεμένη μου Γιάννα από το Όταν γεννήθηκα ξανά στο λογαριασμό της στο Instagram ανέβαζε αρκετά συχνά υπέροχες κούπες χριστουγεννιάτικες γεμάτες καφέ. κι εγώ ζήλεψα εννοείται!!! Κι έτσι αποκτήσαμε πια τις πρώτες μας χριστουγεννιάτικες κούπες οικογενειακώς!!!



QUIZ: Ποια κούπα διάλεξε το μικρό και το μεγάλο μου αγόρι; Ποια έμεινε για τη μαμά;;; Ακούω ιδέες...

Μείγμα για ζεστή σοκολάτα από τα χεράκια μου!

Από πέρσι είχα δει πολλές προτάσεις για δωράκια βαζάκια γεμάτα από μείγμα ζεστής σοκολάτας. Φέτος όμως ανακάλυψα την τέλεια συνταγή της φίλης μου Εύης από το Mama's 'n' Papa's. Εγώ στη δοσολογία χρησιμοποίησα μεγάλη κούπα κι έβγαλα μεγάλη ποσότητα μείγματος το οποίο συσκεύασα σε βαζάκια και τα στόλισα με λινάτσα και χριστουγεννιάτικο σπάγκο καθώς επίσης και με τις οδηγίες της Εύης για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Κάναμε δώρο στους κουμπάρους μας και σε φίλους. Να σας πω μόνο ότι ταξίδεψε σε Πάτρα, Κύπρο και Σουηδία!!! Η συνταγή της Εύης είναι εδώ.






Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Φτιάξαμε μπισκότα και μάλιστα δυο φορές με τη συνταγή της Γιάννας από το Όταν γεννήθηκα ξανά
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τι κάναμε εδώ.
Με την ίδια συνταγή φτιάξαμε και μπισκοτόδεντρα για να στολίσουμε το τραπέζι μας το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.




Στολίσαμε το δέντρο μας και το διασκεδάσαμε!

Την ιδέα την πήρα από την Κλειώ και το blog της Νεράιδες και Δράκοι η οποία κάθε χρόνο κάνει πάρτι όταν στολίζουν το δέντρο στο σπίτι τους. Εμείς δεν κάναμε πάρτι αλλά περάσαμε ένα υπέροχο πρωινό με δικούς μας ανθρώπους και για πρώτη φορά είχαμ επαρέα όταν στολίζαμε το δέντρο μας. Για δείτε τι κάναμε εδώ!

Γούρι για το νέο έτος φτιαγμένο από τα χεράκια μου.

Η αγαπημένη μου Μαρία από το Mommy Jammi είναι φοβερή στις κατασκευές και φέτος επέλεξε να φτιάξει γούρι με βάση το τρίγωνο που λένε τα κάλαντα! Απλά υπέροχο! Εγώ αποφάσισα να φτιάξω το δικό μας γούρι με υλικά που έχουμε στο σπίτι απλά κι εύκολα όπως γίνονται όλα στο Busy mama's Corner. Το τι έφτιαξα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ και είναι ένα guest post που έγραψα για το EditYourLife Magazine.

Στην προσπάθεια μου να φτιάξω όμορφες αναμνήσεις και καινούριες οικογενειακές παραδόσεις που θα προστεθούν στις ήδη παλιές πήρα ιδέες από τις αγαπημένες μου Ελληνίδες bloggers και τις προσάρμοσα στα δικά μας δεδομένα. Αν λοιπόν κι εσείς αγαπημένες μου ψάχνετε όμορφες ιδέες δεν έχετε παρά να εμπιστευθείτε τις φίλες μου ή ακόμα κι εμένα!!! Άλλωστε το blogging βασίζεται στο μοίρασμα ιδεών και είναι ο λόγος που το αγαπώ. Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος για καινούριες ιδέες και νέες δοκιμές και ήδη έχω άλλη λίστα στο μυαλό μου για του χρόνου που και ο Βαγγελίνος θα είναι λίγο μεγαλύτερος! Ιδέες έχω πάρει από το υπέροχο Ανθομέλι και τα κορίτσια μου Κάλη & Κατερίνα, από τη Γιούλη και το Παιχνιδάκι της αλλά και τη μαέστρο των Χριστουγέννων Ελπίδα από το Two Boys and Hope οι οποίες μας προτείνουν μοναδικά υπέροχα πράγματα...! Εμείς όμως θα περιμένουμε να μεγαλώσει ένα χρόνο ακόμα ο Βαγγελίνος.

Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama...

Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Κι αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ.







21 Δεκεμβρίου 2016

Busy mama's DIY: Το γούρι μας για φέτος.



Φέτος αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια να φτιάξω το δικό μας γούρι! Λίγο που ζήλεψα τις δημιουργίες των άλλων κοριτσιών...λίγο που χτύπησα το πόδι μου κι έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο...λίγο που ήθελα να δοκιμάσω και κάτι τέτοιο...ιδού και το δικό μας γούρι...!!!

Όπως θα έχετε καταλάβει ότι σας προτείνω είναι εύκολο κι απλό. Μη φοβάστε να δημιουργήσετε με ότι έχετε στο σπίτι σας... Απλά υλικά αλλά αν έχετε λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε πολύ όμορφα πράγματα...

Για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου μου μπείτε ΕΔΩ!!!

















XMAS GIVEAWAY!!!

Photo Credits: Pixabay.com

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη!!! Γιατί??? Για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί ξεκινά ο Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός μας όχι με ένα αλλά με τρία διαφορετικά δώρα για εσάς!!!
Το Busy mama's Corner σε συνεργασία με δυο νέες και ταλαντούχες καλλιτέχνιδες αλλά και μαζί με τον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη σας κάνουμε δώρο τα γούρια για τη νέα χρονιά αλλά κι ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους.

Ας τα δούμε όλα όμως αναλυτικά!!!
Πρώτα θα γνωρίσουμε τους δωροθέτες μας και μετά θα σας εξηγήσω τι πρέπει να κάνετε.

Το πρωτο γουρι ειναι απο τη Νικολέτα Θάνου. Η Νικολετα ειναι μια ταλαντουχα δημιουργος που μενει στο Βολο και τον τελευταιο καιρο φτιαχνει καταπληκτικα πραγματακια με τη ραπτικη της μηχανη ενω παραλληλα αναλαμβανει να φτιαξει πανεμορφα πραγματα για βαπτισεις και οτιδηποτε αλλο βαλετε στο μυαλο σας, η Νικολετα ειναι εδώ για να τα κανει πραγματικοτητα. Μπορειτε να θαυμασετε τις δημιουργιες της ΕΔΩ.





Η Χριστίνα απο το Be You handmade bijoux ετοιμασε πανέμορφα γουρια κοσμηματα κι εγω ηδη φοραω το δικο μου σε μπλε χρωμα. Η Χριστινα χαριζει σε μια τυχερη απο εσας αυτο το υπεροχο γιορτινο γκρενα γουρι βραχιολι για να σας συντροφευσει και να σας φερει τυχη το 2017!!! Τις δημιουργιες της Χριστινας μπορειτε να τις βρειτε  ΕΔΩ.




Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ χαριζουν ενα αντιτυπο του βιβλιο "ΤΙΚ ΤΑΚ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ" και ειναι η ιστορια ενος μοναχικου ρολογα και του ποντικου που κρυβεται στο υπογειο του. Η συγγραφεας στο βιβλιο περιγραφει ποσο μας επηρεαζει η μοναξια και τι κανει τελικα ο ποντικος για να γιορτασουν με παρεα αυτος και ο ρολογας τα Χριστουγεννα. Η επισημη σελιδα των εκδοσεων στο Facebook ειναι ΕΔΩ. Θα ακολουθησει αναλυτικη βιβλιοπαρουσιαση για το βιβλιο στο blog.



ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ...

1. Κάνετε like στη σελιδα του Busy mama's Corner στο Facebook που θα τη βρειτε εδώ.
2. Χαρίζετε ένα like και στους τρεις δωροθέτες του διαγωνισμού στις σελίδες τους που σας έδωσα παραπάνω.
3. Κοινοποίηση τη φωτογραφία του διαγωνισμού μας που θα βρείτε εδώ.
4. Συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής. ΠΡΟΣΟΧΗ...εάν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook το δηλώνετε στη φόρμα παρακάτω.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Δεκτές γίνονται συμμετοχές μόνο από Ελλάδα και μόνο μία συμμετοχή ανά άτομο (ανά προφίλ στο FB) επιτρέπεται.
2. Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα ακολουθήσουν και τα 4 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.
3. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή από την Τετάρτη 21/12/2016 έως και την Παρασκευή 30/12/2016  τα μεσάνυχτα.
4. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.
5. Ο/Η τυχερός/ή αναγνώστης/στρια θα αναδειχθεί με κλήρωση και το όνομά του/της θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Busy Mama's Corner όπως επίσης θα ειδοποιηθεί και μέσω e-mail στη διεύθυνση e-mail που έχει δηλώσει, προκειμένου να μας στείλει μία ταχυδρομική δ/νση για να του/της αποσταλεί το δώρο . Εφόσον δεν απαντήσει εντός 5 ημερών από τη στιγμή που θα λάβει το σχετικό e-mail, θα επαναληφθεί η κλήρωση.
6.Τα δωράκια θα αποσταλούν κατευθείαν από τη Busy mama στον/στην τυχερό/ή και το βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη.
7. Αν επιθυμείς να αφήσεις οποιοδήποτε σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση, μπορείς φυσικά να το κάνεις, αλλά αυτό δεν συνιστά συμμετοχή στην κλήρωση. Για οτιδήποτε απορίες έχεις, μη διστάσεις να με ρωτήσεις αφήνοντάς μου σχετικό σχόλιο.




ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


12 Δεκεμβρίου 2016

Busy mama's book review: "Μαμά μην πας στη δουλειά".



Ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενη γιατι σε αυτη την αναρτηση εχω την τιμη να σας παρουσιασω ενα βιβλιο για πρωτη φορα...

Θα προσπαθησω να το κανω ως μαμα αλλα και ως εκπαιδευτικος.
Πριν λιγο καιρο  κυκλοφορησε απο της εκδοσεις Λιβανη το καινουριο βιβλιο της Θαλειας Κουκουνη "ΜΑΜΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ" με εικονογραφηση απο την Enja Schling η οποία έντυσε με όμορφες εικόνες σε παλ χρώματα το παραμύθι ακολουθώντας νομίζω την τεχνοτροπία manga για να σχεδιάσει τους ήρωες του βιβλίου.

Ομολογω οτι ο τιτλος με επηρεασε πολυ μιας κι οτι ειχα αρχισει να δουλευω ξανα μετα απο 15 μηνες που ειχα περασει αυτοκολλητη με το Βαγγελινο. Οντας λοιπον διπλα ευαισθητη τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη αρχισα να το διαβαζω...

Λιγα λογια για το βιβλιο (από το οπισθόφυλλο)...
Τα παιδακια θελουν η μανουλα τους να βρισκεται συνεχεια κοντα τους. Ποσες και ποσες φορες δεν της λενε λυπημενα:"Μαμα, μην πας στη δουλεια!" Ετσι και η Ευτυχια. Μονο που η μεγαλυτερη αδερφη της, η Μαργαριτα, βρισκει εναν εξυπνο και ομορφο τροπο για να της εξηγησει γιατι οι μανουλες δε βρισκονται συνεχεια κοντα στα παιδια τους. Θελετε να μαθετε κι εσεις το γιατι; Ναι; Ωραια λοιπον. Ας διαβασουμε για την Ευτυχια και τη Μαργαριτα...

Ως μαμα θα σας πω οτι με συγκινησε το βιβλιο αυτο. Η εναλλακτικη εικονογραφιση του κερδισε τοσο εμενα οσο και τον Βαγγελινο καθως παρατηρησα οτι ανοιγει και μονος του το βιβλιο και λεει "μαμα"..."μπαμπα"..."γιαγια" κοιταζοντας τις εικονες. Το ευρημα της συγγραφεως για να δωσει τη λυση στο τελος το βρηκα πανεξυπνο και πολυ βοηθητικο για ενα παιδακι να καταλαβει καλυτερα γιατι η μαμα αν και πρεπει να λειπει, παντα επιστρεφει... Αν θελετε να μαθετε το πως, δεν εχετε παρα να διαβασετε το βιβλιο! Εγω δεν αποκαλυπτω αλλες λεπτομερειες!!!

Ως εκπαιδευτικός σε γενικές γραμμές θα το χαρακτήριζα ένα τρυφερό παραμύθι που πραγματεύεται ένα καθημερινό
πρόβλημα για χιλιάδες οικογένειες. Δίνει όμως μια πολύ
πρωτότυπη λύση που θα βοηθήσει πολλά παιδιά να μη θυμώνουν στους γονείς τους που
είναι αναγκασμένοι να πάνε στη δουλειά και δε μπορούν να περνάνε το χρόνο τους με τα παιδάκια τους.

Επισης με χαρα σας αναφερω οτι ενας τυχερος θα κερδισει ενα αντιτυπο του βιβλιου απο τις εκδοσεις Λιβανη!!!
Ο Διαγωνισμος θα τρεξει ολη την εβδομαδα μεσω Instagram. Ακολουθηστε με λοιπον για να δηλωσετε συμμετοχη και να μαθετε περισσοτερες λεπτομερειες!

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Δεκτές γίνονται συμμετοχές μόνο από Ελλάδα και μόνο μία συμμετοχή ανά άτομο (ανά προφίλ στο Instagram επιτρέπεται.2. Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα ακολουθήσουν και τα βήματα που περιγράφονται στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο προφίλ μου στο Instagram.
3. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή από τη Δευτέρα 12/12/2016 έως και την Παρασκευή 16/12/2016 τα μεσάνυχτα.
4. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.
5. Ο/Η τυχερός/ή αναγνώστης/στρια θα αναδειχθεί με κλήρωση και το όνομά του/της θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Busy Mama's Corner στο Instagram και το FB. Εφόσον δεν απαντήσει εντός 5 ημερών από τη στιγμή που θα λάβει το σχετικό e-mail, θα επαναληφθεί η κλήρωση.

Αν επιθυμείς να αφήσεις οποιοδήποτε σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση, μπορείς φυσικά να το κάνεις, αλλά αυτό δεν συνιστά συμμετοχή στην κλήρωση. Για ο,τιδήποτε απορίες έχεις, μη διστάσεις να με ρωτήσεις αφήνοντάς μου σχετικό σχόλιο.

To προφίλ μου στο Instagram θα το βρεις ΕΔΩ.

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση


Σας φιλώ γλυκά


Έλενα Μ.


Αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση από τη Busy Mama τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog!!!




07 Δεκεμβρίου 2016

Busy mama's recipe: Μελομακαρονα



Στο Αργος φημιζομαστε για τα πορτοκαλια μας αλλα και για το λαδι μας... Ειμαι απο τους τυχερους που οι δικοι μας εχουν χωραφια και με τα δυο (πληρωνουμε ΕΝΦΙΑ κανονικοτατα γι'αυτα!!!χαχαχαχαχ)



Παλια καθε χρονο η γιαγια μου περιμενε να βγει το καινουριο, φρεσκο λαδι απο τις ελιες και μετα εφτιαχνε τα μελομακαρονα εκει προς τα τελη Νοεμβρη!!! Κι αυτο γιατι ηθελε να εχει το πεντανοστιμο φρεσκο λαδι απο τις ελιες μας και τον πιο γλυκο χυμο πορτοκαλιου για τα πρωτα γλυκισματα των γιορτων, τα μελομακαρονα. Επισης επειδη ειναι νηστισιμα παντα τα εφτιαχνε νωριτερα απο τους κουραμπιεδες για να υπαρχει γλυκο κατα τη διαρκεια της νηστειας!!! 

Ετσι κι εγω προσπαθωντας να κρατησω ζωντανες τις αναμνησεις μου, μολις φτασει το πρωτο λαδι μαζι με τα ζουμερα πορτοκαλια απο το Αργος βαζω μπρος να φτιαξω μελομακαρονα οπως η γιαγια μου!!! 

Η συνταγη της γιαγιας Ελενης ειναι...

2 φλυτζανια του τσαγιου παρθενο ελαιολαδο
1 φλυτζανι του τσαγιου ζαχαρη
1/2 φλυτζανι του τσαγιου κονιακ
1/2 φλυτζανι του τσαγιου χυμο πορτοκαλι
Κανελα και γαρυφαλλο σε σκονη
2-3 κουταλιες ξυσμα πορτοκαλιου
6-7 φλυτζανια αλευρι (οσο παρει)
1 κουταλακι σοδα μαγειρικη
1 φακελακι baking powder
2 φλυτζανια του τσαγιου χοντροκοπανισμενα καρυδια (ενα στη ζυμη κι ενα για το μελωμα)

Για το σιροπι... (Μελωμα)
2 φλυτζανια του τσαγιου μελι
2 φλυτζανια του τσαγιου ζαχαρη
2 φλυτζανια του τσαγιου νερο

Τι πρεπει να κανετε...
Η γιαγια μου ανακατευε λαδι, κονιακ, χυμο πορτοκαλιου, το ξυσμα πορτοκαλιου, την κανελα και το γαρυφαλλο. Μετα εβαζε στο αλευρι το baking powder και τη σοδα και τα προσθετε σιγα σιγα στα υγρα κι ανακαταυε με απαλες κινησεις. Η ζυμη πρεπει να ειναι μαλακη.
Extra tip: Για τα σχέδια πάνω στη ζύμη χρησιμοποίησα τον τρίφτη!!! (μυστικό της γιαγιάς Ελένης)



Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για περιπου 20 λεπτα.

Αφου κρυωσουν τα μελομακαρονα, εχουμε ετοιμασει το σιροπι το οποιο ηδη βραζει για 5 λεπτα και τα βουταμε μεσα στο ζεστο σιροπι... Οσο περισσοτερο μαλακα τα θελετε τοσο περισσοτερη ωρα τα αφηνετε να μελωσουν.

Αφου τα μελωσετε και τα βαλετε σε πιατελες ριξτε 2-3 γερες κουταλιες μελι και καρυδια!!!


Extra tip: Για να διατηρηθούν περισσότερες μέρες βάλτε ζελατίνα στην πιατέλα για να μην ξεραθούν!!!

Και μην ξεχνάτε να ανεβάζετε φωτογραφίες στη σελίδα του Busy Mama's Corner στο Facebook αν δοκιμάζετε τις συνταγές που σας προτείνω!!!

Καλή επιτυχία!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση
Σας φιλώ γλυκά
Έλενα Μ.

Αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση από τη Busy Mama τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα!!!!


03 Δεκεμβρίου 2016

Στολισαμε ή πως ο Βαγγελινος συναντησε τα Χριστουγεννα!!!



Το προηγούμενο Σάββατο, λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Νοέμβριος στολίσαμε το σπίτι μας. Ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί για πρώτη χρονιά θα μπορούσε κι ο Βαγγελίνος να συμμετέχει σε κάτι που η μαμά αγαπά πολύ κι ο μπαμπάς ψιλοβαριέται αλλά τον παρασύρει η μαμά κάθε φορά και στο τέλος συμμετέχει ενεργά και μάλιστα έχει κι άποψη. Πέρσι ο Βαγγελίνος ήταν τριών μηνών και κάτι και συμμετείχε κάπως έτσι...




Φέτος όμως είχα σκοπό να το κάνω να μοιάζει με μικρή γιορτή. Γιορτή χωρίς αγαπημένους ανθρώπους δε γίνεται οπότε στην παρέα μας προστέθηκαν τα αγαπημένα μου κουμπάρια κι ο αδερφός μου...

Από νωρίς ψηνόταν μυρωδάτος καφές στην κουζίνα, λιχουδιές σερβιρισμένες στην τραπεζαρία κι ανέβηκαν οι κούτες από την αποθήκη με αποτέλεσμα ο Βαγγελίνος να τις γυροφέρνει όπως οι μελισσούλες το λουλούδι!!! Όταν ανοίχτηκαν οι κούτες φυσικά τρελάθηκε με ότι ανακάλυπτε...Κάθε βουτιά και μια καινούρια ανακάλυψη!!!




Τα χαμόγελα, οι πλάκες και τα πειράγματα έκαναν την καρδιά μου να χοροπηδά γιατί είναι ευλογία να μπορείς να βιώνεις τέτοιες εμπειρίες...Ώρες ώρες τους χάζευα όλους που συμμετείχαν και έκαναν αυτή τη μέρα ξεχωριστή για εμένα χωρίς να το ξέρουν!!!

Ο μικρός όντας περίεργος και κουτσομπόλης δεν έχασε στιγμή το ενδιαφέρον του και φυσικά ήταν αυτός που έβαλε το αστέρι στην κορυφή του δέντρου.





Και κάπως έτσι το δέντρο μας ετοιμάστηκε από αγαπημένα χέρια. Αργότερα εγώ επιμελήθηκα και κάποιες άλλες γωνιές του σπιτιού που ήθελα...







Το εκτυπώσιμο που χρησιμοποίησα για την είσοδο του σπιτιού μας είναι από το My Lovable Baby της Ασπασίας και μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Ομολογώ ότι ακόμα δεν έχω τελειώσει με όλα όσα ήθελα να κάνω αλλά θα τη βρούμε την άκρη... Για τα υπόλοιπα μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama...

Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Κι αν θέλετε να μη χάνεται ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ...
Έλενα Μ.


Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στην αντίστροφη μέτρηση της Δέσποινας για τα Χριστούγεννα!!!



02 Δεκεμβρίου 2016

Busy mama's Recipe: Η δικη μας Βασιλοπιτα!



Καθε χρονο στοχος μου ειναι να ειμαστε Παραμονη Πρωτοχρονιας στο πατρικο μου στο Αργος. Κι αυτο γιατι η ατμοσφαιρα, οι μυρωδιες και τα αρωματα ειναι αμεσα συνδεδεμενα με τις μνημες κι παντα νιωθω οτι ενα κομματι του εαυτου μου εχει παραμεινει για παντα εκει!
Αυτο ομως δεν ειναι παντα εφικτο μιας κι αντρουλης ειναι στρατιωτικος οποτε οι διακοπες μας συμβαδιζουν με τις αδειες του μπαμπα μας!!! Οσες φορες ετυχε να μεινουμε Αθηνα εννοειται οτι εφτιαξα και Βασιλοπιτα και ιδου η συνταγη...

ΥΛΙΚΑ
✔3 μεγαλες κουταλιες βουτυρο
✔3 κουπες ζαχαρη
✔1 κουπα κονιακ
✔Μιση κουπα χυμο πορτοκαλιου
✔Ξυσμα πορτοκαλιου
✔5 αυγα
✔3 κουπες αλευρι
✔1 φακελακι baking powder
✔1 ποτηρι του νερου γαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευω το βουτυρο με τη ζαχαρη και προσθετω ενα ενα τα αυγα. Προσθετω το κονιακ, το χυμο πορτοκαλιου και το ξυσμα πορτοκαλιου. Αφου εχω βαλει το baking powder στο αλευρι το ριχνω εναλλαξ με το γαλα. Ανακατευω μεχρι να γινει ενα ομοιομορφο μειγμα.
Εχω προθερμανει το φουρνο στους 180 βαθμους και ψηνω για περιπου μια ωρα.

TIPS
Φροντιζω να εχω λαδωσει πολυ καλα τη φορμα γιατι δε θελω αρνητικες εκπληξεις κατα το ξεφορμαρισμα - ειδικα μια τετοια μερα!!!
Στο ψησιμο αν δεν ειστε σιγουρες οτι ειναι ετοιμο υπαρχει παντα η λυση του μαχαιριου για επιβεβαιωση καθω ο καθε φουρνος ειναι διαφορετικος σε ενταση.
Σχετικά με το food styling αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει...Το 2013 εγώ είχα χρησιμοποιήσει ρόδι... Μπορείτε να βάλετε γλάσσο ή σταγόνες σοκολάτας, καραμελάκια και γενικά οτιδήποτε σας κάνει κέφι!!!
Τελος...ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΛΟΥΡΙ!!!!!

Και μην ξεχνάτε να ανεβάζετε φωτογραφίες στη σελίδα του Busy Mama's Corner στο Facebook αν δοκιμάζετε τις συνταγές που σας προτείνω!!!

Καλή επιτυχία!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση
Σας φιλώ γλυκά
Έλενα Μ.

Αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση από τη Busy Mama τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα!!!!

Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στην αντίστροφη μέτρηση της Δέσποινας για τα Χριστούγεννα!!!

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design