19 Μαΐου 2016

Ένα υπέροχο απόγευμα Δευτέρας...

΄


Ένας πολύ όμορφος χώρος, μια γνωστή food blogger και συγγραφέας, 24 άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους, νόστιμες συνταγές και άφθονη μπύρα...όλα αυτά μας κάνουν ένα υπέροχο και ξεχωριστό απόγευμα Δευτέρας! Τη Δευτέρα 16/5/2016 στο Χώρο Αθηνέο (Χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας) η αγαπημένη Αθηνά Πάνου μας κάλεσε σε ένα workshop για συνταγές πικ νικ τις οποίες συνοδεύσαμε με τη μπύρα της άνοιξης με γεύση ginger! Πληροφορίες για το Αθηνέο μπορείτε να βρείτε εδω.
Οι υπεύθυνοι του χώρου μας ξενάγησαν σε κλίμα ευχαριστο και φιλικό και μας εξήγησαν τη διαδικασία παραγωγής μπύρας. Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο για την ιστορία της μπύρας και χαζέψαμε τις όμορφες προθήκες με διάφορα αντικείμενα σχετικά με τη Αθηναική Ζυθοποιία. 



Μετά την ξενάγηση ανέλαβε δράση η αγαπημένη Αθηνά Πάνου, συνταγές και δημιουργίες της οποίας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της στο facebook.




Μας ετοίμασε τορτίγιες κοτόπουλου, μακαρονοσαλάτα, πατατοσαλάτα, τοστάκια με πέστο μαιντανού και ένα brownies περιχυμένο με μαύρη μπύρα το οποίο ήταν μοναδικό σε γεύση. Δοκιμάσαμε τα πάντα και ήπιαμε ομολογώ αρκετή κρύα μπύρα!!! 



Πέρασε ένα δύωρο χωρίς να το καταλάβουμε σε όμορφο κλίμα και χαλαρή διάθεση. Μοιραστήκαμε με όλον τον κόσμο εκεί την αγάπη μας για τις νοστιμιές και τη μπύρα φυσικά!!!

Η πρόταση της Δευτέρας ήταν...Σταματήστε να πάτε απλά για έναν καφέ και γνωρίστε τις ομορφιές της φύσης γύρω από την πολή κάνοντας πικ νικ. Ετοιμάστε νόστιμες συνταγές με απλά υλικά και υλικά που ήδη έχετε στο ψυγείο σας, στολίστε την κάθε στιγμή και κάντε τη σημαντική και περάστε μοναδικές στιγμές με τους δικού σας ανθρώπους!

Εγώ ήδη ψήνομαι για το πρώτο μας οικογενειακό πικ νικ!!!Θα έχετε νέα μου σύντομα!!!
Αθηνά σε ευχαριστούμε για την ευκαιρία αυτη. Ο αντρούλης μου αν και στην αρχή ήταν διστακτικός μετά χαλάρωσε και πέρασε πολύ όμορφα επίσης!!! Φεύγοντας πήραμε και το αναμνηστικό μας δωράκι.



Ήταν όλα καλά οργανωμένα και περάσαμε τέλεια!!! Ήταν η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα!!! 

Σας φιλώ γλυκά!!!
Έλενα Μ.






Busy Mama's Recipe: Ένα πειραγμένο ιμάμ!


Από μικρό παιδί λατρεύω τις μελιτζάνες. Για μένα η μελιτζάνα είναι η βασίλισσα του καλοκαιριού! Αμέτρητες συνταγές, χίλιοι τρόποι μαγειρέματος, άρωμα καλοκαιριού και απίστευτη νοστιμιά. Εχω κάνει και τον αντρούλη μου φανατικό τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι υπεύθυνη για τη διατροφή του!!!  Όταν είδα λοιπόν στη λαϊκή τις πρώτες μελιτζάνες για φέτος δε μπόρεσα να αντισταθώ στο πειρασμό και να μην αγοράσω λίγες!!!
Σήμερα λοιπόν έφτιαξα ένα ιμάμ λίγο διαφορετικό και εύκολο γιατί το πάν είναι να μαγειρεύουμε νόστιμα φαγητά χωρίς όμως πολύ κόπο και πολλά υλικά.

Τι χρειάστηκα: 3 μελιτζάνες φλάσκες
                         1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι
                          πάστα σκόρδου (τη φτιάχνω μόνη μου: λιώνω στο multi πολλές κολίνες σκόρδου. Τις βάζω σε ένα βαζάκι με μπόλικο ελαιόλαδο. Διατηρείται πάρα πολύ καιρό στο ψυγείο και είναι τρομερά βολικό).
                           3-4 μέτριες πατάτες
                             κυβάκια φέτας
                           2 ντομάτες ψιλοκομμένες
                           λίγο χυμό ντομάτας
                           ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι (κόκκινο & άσπρο)


Αφού έκοψα ροδέλες τις μελιτζάνες και τις πατάτες, άφησα στο σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι τις μελιτζάνες για περίπου μισή ώρα. Μετά τις ξέπλυνα και τις πίεσα αρκετά για να βγουν τα πολλά νερά τους. Μετά τοποθέτησα στο ταψί τις μελιτζάνες και τις πατάτες κι έριξα το κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες), την πάστα σκόρδου, τις φρέσκιες ντομάτες και το χυμό ντομάτας.
Φυσικά ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσα ελάχιστο νερό γιατί τα λαχανικά βγάζουν από μόνα τος αρκετά υγρά.



Έψησα στους 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα και λίγο πριν το τέλος πρόσθεσα τη φέτα.



Βγήκε ένα πεντανόστιμο φαγάκι. Να προσθέσω ότι η φέτα είναι φτιαγμένη από τα χέρια του μπαμπά μου. Ως συνταξιούχος δάσκαλος είπε να δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό!!!

Ένα φαγητό που μυρίζει καλοκαίρι.

Αν δοκιμάσετε τη συνταγή τότε....καλή σας όρεξη!!!

Ως την επόμενη  ανάρτηση σας φιλώ!!!
Έλενα Μ.


                   

09 Μαΐου 2016

Πάσχα στο Άργος...


Όλες οι δασκάλες κλείνουν την πασχαλινή γιορτινή περίοδο το βράδυ της Κυριακής του Θωμά! Δεν υπάρχει λοιπόν καταλληλότερη ώρα από το να γράψω αυτή την ανάρτηση...
Η ανασκόπηση λοιπόν των διακοπών μας.
Φυσικά το φετινό Πάσχα ήταν ξεχωριστό απλά και μόνο γιατί στη ζωή μας υπάρχει το ζουζούνι μας!!!

Φέτος δε στολίσαμε το διαμέρισμα μας στην Αθήνα (αν και μου έλειψε πολύ ομολογώ) γιατί το σπίτι είχε μετατραπεί σε ένα μικρό εργαστήρι εξαιτίας της βάπτισης που ετοιμάζουμε για το αγοράκι μας. Βλέπετε αποφάσισα να τα φτιάξουμε όλα μόνοι μας (αλλά θα αναφερθώ σε αυτό σε άλλη ανάρτηση αφού τελειώσουν όλα και γίνει η βάπτιση με το καλό). Η μοναδική πασχαλινή νότα μέσα σε όλον αυτό τον πανικό είναι το σοκολατένιο αυγό του παππού Βαγγέλη για το μικρό μας.



Μεγάλη Παρασκευή φύγαμε για το Άργος (το μέρος από όπου κατάγομαι). Φυσικά και βρήκαμε κίνηση κι εννοείται ότι κάναμε 4 ώρες να φτάσουμε! Η κανονική διαδρομή είναι περίπου 2 ώρες. Ευτυχώς ήμασταν κατάλληλα εφοδιασμένοι με παιχνιδάκια κι όχι μόνο.... 




Η πόλη μας είχε ανανεωθεί μετά από έργα που γίνονταν στην περιοχή και μας περίμενε μια μεγάλη όμορφη έκπληξη... Η πόλη είχε ξαναγεννηθεί και πραγματικά το κέντρο της πόλης μας καλούσε για βόλτες κι ατελείωτους καφέδες... Δε θέλαμε και πολύ...



Η Κυριακή του Πάσχα έφτασε και οι άντρες της οικογένειας ανέλαβαν τα καθιερωμένα ψητά...


Δυστυχώς ο μπαμπάς μας έπρεπε να φύγει πολύ πρωί εκείνη τη μέρα γιατί είχε υπηρεσία (στρατιωτικός γαρ) οπότε το κενό καλύφθηκε από τους παππούδες και τους θείους. Το φετινό τραπέζι ένωσε τέσσερις γενιές. Ο μπέμπης έχει την τύχη να έχει τρεις προπαππούδες εν ζωή.



Εδώ ο παππούς μας Βαγγέλης με τον προπαππού Γιώργο και την προγιαγιά Νίκη. Ήταν μεγάλη η συγκίνησή μου βλέποντας τους δικούς μου παππούδες να ασχολούνται με το μπέμπη.

Ήρθαμε σε επαφή με τόση ομορφιά, χρώματα κι αρώματα. Η φύση γιόρταζε κάθε μέρα. Ο μικρός είδε τόσα λουλούδια και ζωάκια από κοντά που ξετρελάθηκε. Κάθε μέρα και διαφορετική εμπειρία!





Πόση μα πόση ομορφιά;;; Ανανεωθήκαμε, αλλάξαμε παραστάσεις, είδαμε φίλους και κουμπάρους από κοντά και με όλες αυτές τις όμορφες εικόνες στις αποσκευές μας πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Μας αποχαιρέτησε ένα ουρανός ηλιόλουστος με λίγα ταξιδιάρικα συννεφάκια...



Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε γιατί η αγαπημένη μου Γιάννα από το Όταν γεννήθηκα ξανά μας ζήτησε να της στείλουμε φωτογραφία από τον ουρανό που αντικρίζαμε εκείνη τη στιγμή και πιστέψτε με ένωσε τις φωτογραφίες σε μια υπέροχη ανάρτηση που μύρισε Ελλάδα και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Και κάπως έτσι επιστρέψαμε στη βάση μας. Μας περιμένει λίγο τρέξιμο ακόμα καθώς έμεινε κάτι λιγότερο από εβδομάδα για τη βάπτιση του ζουζουνιού και θέλω όλα να είναι τέλεια!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση...ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!
Έλενα







Busy Mama's Thoughts: Πρώτη φορά μαμά...!


Μόλις πέρασε η πρώτη γιορτή της μητέρας κι εγώ για πρώτη φορά άκουσα να μου λένε "Χρόνια πολλά μανούλα". Πριν κάτσω μπροστά στον υπολογιστή ήθελα να τελειώσει η μέρα. Να ρουφήξω το κάθε δευτερόλεπτο. Να νιώσω και να καταλάβω αυτό που μου εύχονταν γνωστοί και φίλοι!
Ναι...είμαι εδώ και 8 μήνες μαμά! Το ζουζούνι γεννήθηκε Τετάρτη 2/9/2015 (16:00). Από εκείνο το λεπτό και μετά η ζωή μας άλλαξε. Ήμασταν δύο και γίναμε τρεις. Ο Μπάμπης έγινε μπαμπάς κι εγώ μαμά! Σκεφτόμαστε πλέον για τρεις...Ονειρευόμαστε για τρεις...Σχεδιάζουμε τα πάντα πια επι τρία... κι αυτό είναι κάτι μαγικό! Το σπίτι μας γέμισε χρώματα, ήχους κι αισθήματα πρωτόγνωρα.

Δεν είναι όλα εύκολα κι απλά. Η αγωνία και η ευθύνη πολλές φορές νιώθω να με γονατίζουν. Ακόμα κι όταν έχει αργήσει λίγο να ξυπνήσει τρέχω να δω αν είναι όλα καλά. Ότι κι αν κάνω πάντα σκέφτομαι το παιδί μου. Είτε είμαι μέσα στο σπίτι είτε είμαι στη δουλειά, το πίσω μέρος του  μυαλού μου είναι αφιερωμένο στο ζουζούνι.

Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου. Να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας κι ας είναι αυτά το παράθυρο στο μέλλον!!! Λίγες φωτογραφίες παρακάτω που δείχνουν το όμορφο ταξίδι που λέγεται μητρότητα.

28/9/2013 Ο γάμος μας





28/12/2014



Λίγες μέρες πριν γεννήσω!!!

2/9/2015
Μαιευτήριο ΡΕΑ


Δακτυλάκια 40 ημερών


Το ζουζούνι το Πάσχα στο πατρικό μου, στην κούνια που κοιμόμουν κι εγώ μωρό!



Φιλάκια πολλά
Έλενα





Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design