23 Αυγούστου 2016

Η δικη μου λιστα για το μαιευτηριο και όχι μόνο.

Σε λιγες μερες θα γιορτάσουμε τα πρώτα γενέθλια του Βαγγελινου... Εδω και λιγες μερες με εχω πιασει να σκεφτομαι εκεινες τις τελευταιες μερες, τις προετοιμασιες που εκανα, την αναμονη και σκεφτηκα να γραψω και τις δικες μου λιστες για οσες μανουλες ετοιμαζονται να καλοδεχτουν το μωρακι τους... Ελπιζω να σας φανουν βοηθητικες...!!! Λοιπον μανουλα μου γλυκια που ετοιμαζεσαι να υποδεχθεις το θησαυρο σου σημειωνε...

Η δική μου λίστα για το μαιευτήριο




ΛΙΣΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ
☑ 3 νυχτικα με τα ρομπακια τους
☑Εσωρουχα βαμβακερα
☑2-3 σουτιεν θηλασμου
☑Σετ πετσετες (παρολο που στο Ρεα μας αλλαζαν καθημερινά πετσετες εγω προτιμησα τις δικες μου που ειχαν επίτηδες χρωμα κοκκινο και δε φοβόμουν μην γινει πανικος απο το αιμα/ τις πρωτες μερες ειναι αρκετο το αιμα)
☑Παντοφλακια
☑Επιθεματα στηθους (αν κι εγω δεν τα χρησιμοποιησα απο τις πρωτες μερες γιατι το γαλα ηταν ελαχιστο)
☑Νεσεσσερ με ειδη πρωτης αναγκης κι αν θες καλλυντικά και πιστολακι για τα μαλλια...ενδεχεται να δινουν και στο νοσοκομειο πιστολακι... Στο Ρεα παντως εδιναν!
☑Σερβιετες πολυ μεγαλου μεγεθους για τις πρωτες μερες.

What a mom will need


ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ
☑1 φορμακι για τη μερα που θα βγειτε απο το μαιευτηριο, γαντακια, σκουφακι, κουβερτουλα, και πανιτσα για το καθισματακι αυτοκινητου...
Καλο θα ειναι να εχεις ενημερωθει αν το μαιευτηριο που θα γεννησεις θα σου προμηθευει τις πανες του μωρου αλλιως θα πρεπει να εισαι προετοιμασμενη και μαζι με τις πανες θα χρειαστεις και κρεμα για την αλλαγη της πανας (δες παρακατω περισσοτερες πληροφοριες).
☑ Πανακια για τα σαλακια και τις γουλιτσες απο το γαλα. Ειναι απαραιτητα.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Εκει που θα αποφασισεις οτι θα  αλλαζεις το μωρακι σου καλο θα ειναι να εχεις συγκεντρωμενα καποια πραγματα... Ειδικα τη νυχτα θα τα θες ολα σε αποσταση αναπνοης...Εμας η καθε αλλαγη πανας και το μπανιο στην αρχή είχαν πολυ κλαμα οποτε επρεπε να τα κανουμε ολα γρήγορα γιατι ο μικρος κρυωνε...
Στο καλαθακι εχω...
☑Γαζες αποστειρωμενες και οινόπνευμα για τον αφαλουλη
☑Αμυγδαλελαιο &  Bepanthol για ενυδατωση
☑Την κρεμα για την αλλαγη πανας
☑Αποφρακτηρα μυτης με αμπουλες φυσιολογικου ορου γιατι τις πρώτες 40-50 μερες βασανιζονται απο φλεματα... Εμεις βαζαμε ορο καθε τριωρο ισως και λιγοτερο!!!
☑Βαμβακι
☑Σαμπουαν κι αφρολουτρο (προτιμησε μια συσκευασια με αντλια -συμβουλη της κουμπαρας μου που αποδειχθηκε χρυση ειδικα για τον πρωτο καιρο που ολα φαινονται δυσκολα....πιστεψε με δε θελεις να μπλεξεις με πολλα μπουκαλακια και δυσκολα καπακια)


Επιπλεον καλο ειναι να εφοδιαστεις με μασκες και αντισηπτικο χεριων για τους επισκέπτες...  Οι μανουλες που περιμενετε τα μωρακια σας απο Φθινοπωρο και μετα και ιδιαιτερα για οσα μωρακια θα ερχονται σε επαφη με αλλα παιδακια πρέπει να τα εχετε οπωσδηποτε αυτα καθως θα ειστε στην καρδια των ιωσεων.

What a mom will need

ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΟΥ

Και περασαν οι πρωτες μερες και ηρθε η ωρα για την πρωτη βολτα...
☑Αλλαξιερα (πιθανοτατα υπαρχει ηδη στην τσαντα που εχεις αγορασει) και σελτεδακι
☑ 1-2 εξτρα φορμακια, καλτσακια
☑Κουβερτουλα / σεντονακι αναλογα με την εποχη
☑ 4-5 πανες και κρεμα αλλαγης
☑Μωρομαντηλα
☑1-2 πιπιλες με εξτρα αλυσιδακι
☑Αρωματικες σακουλιτσες για τις βρωμικες πανες (εγω τις βρηκα στα Jumbo)

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 
Σημαντικο για μενα ειναι να εχεις γνωριστει με μια παιδιατρο λιγο πριν γεννησεις να δεις αν σου ταιριαζει κι αν σε χαλαρωνει σαν ανθρωπος (για οποια μενει προς Φαληρο, Πειραια να σας δωσω το τηλεφωνο της δικης μας αγαπημενης παιδιατρου που δεν την αλλαζουμε με τιποτα).

Για τα ψωνια σου διαλεξε οποιο μαγαζι θελεις αλλα για πανακια, σελτεδακια, θερμος, δοσομετρητες γαλακτος κι αλλα τετοια μικροπραγματα προτιμησε το αγαπημενο μεγαλο πολυκαταστημα που ανεφερα παραπανω που θα βρεις την ιδια ποιοτητα σε πολυ καλυτερες τιμες γιατι θα χρειαστεις πολλα κομματια απο αυτα και δεν υπαρχει κανενας λογος να τα χρυσοπληρωσεις.

Για το πλυσιμο των ρουχων εγω προτιμο το Αρκαδι baby γιατι μου αρεσει πολυ το αρωμα του. Για τους επιμονους λεκεδες (θα ειναι πολλοι πιστεψε με!!!) χρησιμοποιω ειτε χειροποιητο σαπουνι της μαμας μου ειτε το Αρκαδι πλακα και πρωτα τους τριβω στο χερι και μετα στο πλυντηριο.

Τελος φροντισε να απολαυσεις την καθε στιγμη απο το ταξιδι που ξεκιναει για σενα και λεγεται μητροτητα...

ΥΓ1. Να ευχαριστησω τις φιλες και μανουλες Ολγα, Λιανα και κουμπαρα Σταυρουλα που μοιραστηκαν μαζι μου τις δικες τους λιστες και συμβουλες.
ΥΓ2. Το κειμενο δεν ειναι διαφημηστικο. Μοιραζομαι μαζι σας απλα οτι δουλεψε για μενα κι ελπιζω να σας φανει κι εσας χρησιμο.

Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Κι αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ.

4 σχόλια:

  1. Τελεια η λιστα σου και σε πολλα συμφωνω απολυτα. Αυτο που με εντυπωσιασε και δεν το ειχα σκεφτει ποτε ηταν η κοκκινη πετσετα. Θεικη ιδεα καιως εγω επαθα πανικο την πρωτη κιόλας βραδια (στο πρωτο παιδι παντα μιλαω που δεν ηξερα τιποτα). Πολυ χρήσιμη η λιστα! Μπραβο κοριτσι!
    Σε φιλω
    Αθανασία♡Creations with fantasy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ αυτές οι λίστες. Στην Κ. αν και τα είχε ήδη κανει μια φορα τελικα ξέχασα το βασικότερο! Τα χαρτιά μου για την εισαγωγή στο μαιευτήριο. Μικρο το κακό μιας και μου τα έφερε ο άντρας μου την επόμενη μερα. Αλλα έσπασαν τα νερά βράδυ οποτε καταλαβαίνεις τον πανικό μου οταν φτάνουμε και μου λένε "αφήστε μου την ταυτότητα σας και το βιβλιάριο σας και περάστε να σας ετοιμάσουν"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ χρήσιμη η λίστα σου για μέλλουσες μαμάδες! Θα προσεθετα μόνο σαγιονάρες για το ντουζ του μαιευτηρίου! Πωπω, τι μου θύμησες... (έρχομαι από τον καφέ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ χρησιμη λιστα για νεες μαμαδες έρχομαι.απο το καφε φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design