14 Μαρτίου 2018

Busy mama's book review: Πίκο και Λόλα, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Φίλη μου το ξέρω ότι έχω καιρό να σου προτείνω βιβλία για μικρά ζουζουνάκια και σήμερα ήρθε η ώρα για την παρουσίαση ίσως των πιο αγαπημένων βιβλίων του Βαγγελίνου. Τα έχουμε στα χέρια μας κάτι λιγότερο από ένα χρόνο κι ακόμα δεν τα έχει βαρεθεί. Κάθε βράδυ σίγουρα κάποιος τίτλος από τους τέσσερις της σειράς θα είναι μέσα στις τρεις επιλογές (γιατί πόσα να διαβάσει και η δόλια μάνα μετά από 4-5 ώρες μάθημα το απόγευμα). Ο λόγος για τα βιβλία της σειράς Πίκο & Λόλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Πίκο και Λόλα (Εκδόσεις Μεταίχμιο)


Πίκο και Λόλα... Δυο φίλοι τόσο μα τόσο διαφορετικοί αλλά πάντα αχώριστοι. Μας παίρνουν από το χέρι και μας μαθαίνουν έννοιες όπως η φιλία, η συνεργασία αλλά και η αποδοχή για τη διαφορετικότητα του κάθε ατόμου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι αυτό δίνει τη νοστιμιά στη ζωή. Τι θα γινόταν αν ήμασταν όλοι ορθολογιστές, τυπικοί , οργανωτικοί και λογικοί όπως ο Πίκο ή θα έβγαινε η ζωή χωρίς τρέλα, φαντασία, ανεδαφικές ιδέες που προσφέρουν γέλιο και ανεμελιά όπως της Λόλας; Φυσικά και όχι! Χρειάζονται όλα και σε σωστή δόση κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά ο Πίκο και η Λόλα. 

Πίκο και Λόλα (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Οι δυο ήρωες μας παίρνουν από το χέρι και μας ταξιδεύουν ως το φεγγάρι μιλώντας για τα όνειρα τους. Μοιράζουν αστερόσκονη μαγική και τρελές ιδέες όπως το να γιορτάζεις τα γενέθλια σου κάθε μέρα, όλη μέρα! Και είναι η ιδανική παρέα για να οδηγήσει τα μικρά μας ζουζουνάκια στην αγκαλιά του Μορφέα. 

Πίκο και Λόλα (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Και τα τέσσερα βιβλία είναι γραμμένα με στιχάκια κάτι που τα κάνει πολύ εύκολα στην κατανόηση αλλά και βοηθά τα ζουζουνάκια να τα θυμούνται. Χωρίς υπερβολή ο Βαγγελίνος θυμάται πολύ μεγάλα κομμάτια των βιβλίων απ'έξω. Και είναι αυτό το στοιχείο που δημιουργεί το αίσθημα της οικειότητας με τα παιδιά. 

Ένα αστείο περιστατικό συνέβη όταν ο Βαγγελίνος πρωτοπήγε παιδικό σταθμό τον Οκτώβρη και στο σχολείο είχαν ένα αντίτυπο από την Εκδρομή. Είδαμε και πάθαμε να τον πείσουμε ότι δεν είναι το δικό μας και υπάρχουν κι άλλα πολλά ίδια βιβλία. Ήθελε να το πάρει φεύγοντας από το σχολείο σχεδόν κάθε μεσημέρι για περίπου τρεις εβδομάδες! 

Πίκο και Λόλα (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Η σειρά Πίκο και Λόλα αποτελείται από τέσσερα βιβλία προς το παρόν (και ετοιμάζονται κι άλλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο όπως έχω ενημερωθεί)...
Η συγγραφέας των βιβλίων είναι η κα Λίνα Σωτηροπούλου και έχουν εικογραφηθεί από την κα Ναταλία Καπατσούλια.

Κι αν μπείτε στο site των Εκδόσεων Μεταίχμιο έχετε τη δυνατότητα να δείτε ηλεκτρονικά τις πρώτες σελίδες από τα βιβλία και να πάρετε μια γεύση και να καταλάβετε γιατί εμείς τα αγαπήσαμε τόσο πολύ. Αλλά και να τα παραγγείλετε με μια μικρή έκπτωση. 

Πίκο και Λόλα (Εκδόσεις Μεταίχμιο)
Δε λείπουν ούτε από τα ταξίδια μας στο Άργος!
Αυτά για σήμερα...!
Busy mama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design