02 Φεβρουαρίου 2018

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να διαλέξεις σωστά καθηγητή Αγγλικών και εκπαιδευτικό περιβάλλον

Έχω πολύ καιρό να γράψω ως Busy Teacher κι έτσι σήμερα αποφάσισα να ανεβάσω κάτι εκπαιδευτικό μιας και κατά την περίοδο μετά τις γιορτές πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν απόφαση σχετικά με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Έχοντας υπάρξει και καθηγήτρια φροντιστηρίου για πολλά χρόνια ξέρω πως ο Σεπτέμβρης είναι κομβικός για τα τμήματα που αφορούν τα αγγλικά για παιδιά αλλά ο Γενάρης είναι ο μήνας εκείνος που πολλοί επιλέγουν να αρχίσουν μαθήματα για το Proficiency.

Πως να διαλέξεις σωστά καθηγητή Αγγλικών!


Επίσης και για εμάς τις δασκάλες είναι επίσης ένας μήνας που φέρνει αλλαγές μιας και αν είχαμε μαθητές που έδιναν πτυχία το Δεκέμβριο τότε το πρόγραμμά μας άλλαξε και έχουμε πλέον ώρες για καινούρια μαθήματα και καινούριες περιπέτειες όπως συνηθίζω να λέω! 

Πολλοί με ρωτάνε σε πόσο χρονικό διάστημα θα είμαι έτοιμος να δώσω το Proficiency. Η απάντηση μου είναι η εξής... Αν ακολουθήσεις σωστά και αφοσιωμένα τα βήματα της προετοιμασίας κι ακολουθήσεις πλήρως το πρόγραμμα που θα βγάλει ο καθηγητής για σένα τότε αν είσαι ενήλικος μπορεί και σε ένα χρόνο να είσαι πλήρως έτοιμος. Άρα αρχίζοντας το Γενάρη ή το Φλεβάρη, το Δεκέμβρη του ίδιου έτους θα είσαι έτοιμος να δώσεις με επιτυχία το πτυχίο. Να τονίσω όμως ότι συνήθως χρειάζεται περίπου ενάμισης χρόνος προετοιμασίας για το πτυχίο.

Και τώρα πάμε στο καυτό θέμα πως επιλέγω τον σωστό καθηγητή και το σωστό πρόγραμμα μαθημάτων... Αυτά που θα σου αναφέρω παρακάτω πρέπει να τα λάβεις υπ' όψη σου είτε ενδιαφέρεσαι για μαθήματα proficiency είτε για παιδικά τμήματα για αγγλικά για παιδιά. 

Ψάχνοντας να βρεις αυτό που ταιριάζει είτε σε εσένα είτε στο παιδί σου θα πρέπει να επικεντρωθείς στο να βρεις ένα περιβάλλον μοντέρνο που να έχει επενδύσει στη χρήση νέων τεχνολογιών, εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό και να προσφέρει στο μαθητή πέρα από τη διδασκαλία και επιπλέον δραστηριότητες μέσα από τις οποίες θα μαθαίνει είτε βιωματικά είτε διαδραστικά την καινούρια γλώσσα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εξατομικευμένη διδασκαλία και διαρκή παρακολούθηση της προόδου του μαθητή γιατί έτσι και ο μαθητής μετρά τις δυνάμεις του φορά τη φορά και ο καθηγητής μπορεί να προσαρμόσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διδασκαλία του στις ανάγκες του μαθητή του. 

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο αν εσύ που διαβάζεις τώρα αυτό το κείμενο έχεις να πάρεις αποφάσεις σχετικά με τα αγγλικά!

Φίλη μου μείνε συντονισμένη στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Αυτά για σήμερα...!
Busy mama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design