23 Ιανουαρίου 2018

Τι διαβάσαμε από τις εκδόσεις Μίνωα φέτος τις γιορτές

Φίλη μου επειδή πριν τις γιορτές το παιδάκι μας ταλαιπωρήθηκε πολύ με ιώσεις, η μαμά δεν κατάφερε να στρωθεί να γράψει όλα όσα ήθελε να σου δείξει πριν τις γιορτές. Είχα πάθει κι ένα γενικότερο burn out  με αποτέλεσμα ότι ελεύθερο χρόνο κατάφερνα να βρω κοιμόμουν ή διάβαζα τα ωραία βιβλία που κατέφταναν στο σπίτι μας! Σήμερα θα σου δείξω συγκεντρωτικά τι διαβάσαμε από τις εκδόσεις Μίνωας φέτος τις γιορτές.

Τι διαβάσαμε από τις εκδόσεις Μίνωα φέτος τις γιορτές

Οι επιλογές ήταν πολλές και κάλυπταν όλα τα γούστα! Είτε αγαπάς τα κλασσικά βιβλία είτε ψάχνεις για καινούριες επιλογές, τα βιβλία των εκδόσεων Μίνωα σίγουρα θα σε καλύψουν.

Ας ξεκινήσουμε με δυο επιλογές από την κλασική "Γαλάζια Βιβλιοθήκη".  

Τι διαβάσαμε από τις Εκδόσεις Μίνωα φέτος τις γιορτές

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς
Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς δεν έχουν πάψει να γοητεύουν τους μικρούς αναγνώστες. Χιονοσκέπαστες στέγες, τζάκια που σκορπούν ζεστασιά, μαγεία.
Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Στην πρώτη ιστορία ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι ένας δύστροπος, γκρινιάρης και πικρόχολος άνθρωπος, χωρίς φίλους.
Δεν απολαμβάνει τα Χριστούγεννα και πιστεύει ότι το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για όλους.
Μια παγωμένη παραμονή Χριστουγέννων τρία Πνεύματα τον παίρνουν μαζί τους σε ένα απίστευτο ταξίδι για να του δείξουν πόσο λανθασμένη είναι η δυσάρεστη και κακότροπη συμπεριφορά του.
Χάρη σε αυτό το μαγικό ταξίδι, ο Σκρουτζ μαθαίνει να αγαπά τα Χριστούγεννα αλλά και τους ανθρώπους γύρω του.
Η δεύτερη ιστορία, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι μια τρυφερή ιστορία γύρω από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις που φέρνει στον καθένα μας το λαμπροστόλιστο σύμβολο των Χριστουγέννων.

Τη μετάφραση έχει κάνει η κα Βασιλική Κόκκινου και αφορά παιδιά ηλικίας 8+.

Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Οι θρησκευτικές αναμνήσεις «ενός παπαδόπαιδου γεμάτου θύμησες, ενός συγγραφέα γεμάτου πίστη». Ανέμελα παιδιά, ψαράδες, γιαλοί και σοκάκια, εκκλησίες, μανιασμένα κύματα, γραφικά ξωκλήσια και ο συγγραφέας να αναζητά παντού τον άνθρωπο, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη απλότητα, ομορφιά και καλοσύνη.
Τα πιο τρυφερά, τα πιο αγαπημένα διηγήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Διη­γήματα που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, διασκευασμένα για παιδιά, σε ένα πανέμορφο γιορτινό βιβλίο.

Κι αυτό το βιβλίο επίσης αφορά παιδιά ηλικίας 8+

Εγώ μόνο θα σε ρωτήσω...υπάρχει κάποιο παιδί της γενιάς μας που να μην έχει διαβάσει Παπαδιαμάντη ή Ντίκενς; Που να μην έχει δει έστω την κλασσική ταινία με τα παθήματα του γεροτσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρούτζ; Για μένα και τα δύο βιβλία αποτελούν σημεία σταθμούς στην κλασσική λογοτεχνία. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία τα σημερινά παιδιά να ξεναγηθούν σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη Ελλάδα και να μάθουν πως οι άνθρωποι γιόρταζαν τις μέρες αυτές χωρίς ίχνος τεχνολογίας. Και τα δυο βιβλία είναι ένα ταξίδι στο χρόνο που πρέπει κάθε παιδί να κάνει για να μάθει και κάθε γονιός για να μην ξεχάσει!

Μόλις κράτησα και πάλι στα χέρια μου το βιβλίο του Παπαδιαμάντη ένιωσα τη συγκίνηση της ευλάβειας την ώρα που ανάβεις το κερί στην πρωινή λειτουργία των Χριστουγέννων μαζί με το κρύο που σου τρυπάει το κορμί φορώντας μόνο το καλό παλτό, αγορασμένο ειδικά για τις γιορτές από τη μαμά. Μύρισα και πάλι το λιβάνι που με έκανε να ζαλίζομαι όταν ήμουν μικρή αλλά δεν ήθελα με τίποτα να χάσω τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Όσο για το αριστούργημα του Ντίκενς θα σου πω ότι σαν απόφοιτος της Αγγλικής Φιλολογίας σου προτείνω να με κλειστά μάτια τα παιδάκια σου να γευτούν αυτό το είδος κλασσικής λογοτεχνίας που θα τους ανοίξει πόρτες σε ένα τελείως καινούριο και τόσο μαγικά διαφορετικό κόσμο. 


Τι διαβάσαμε φέτος τις γιορτές από τις εκδόσεις Μίνωας

Ρούντολφ το ελαφάκι του Ρόμπερτ Λ. Μέι
Ο Ρούντολφ είναι ένα ελαφάκι
που αγαπάει κάθε παιδάκι.
Έχει μέσα του το φως,
του Αϊ-Βασίλη είναι βοηθός.

Με μια μυτούλα κόκκινη και λαμπερή
το έλκηθρό του οδηγεί.
Δες τη νύχτα της παραμονής τον ουρανό,
αλλά μην πεις πουθενά το μυστικό.

Ο Ρούντολφ στη στέγη σου θα ’ρθει!
Τι δώρο θέλεις; Κάνε μια ευχή.
Τον Αϊ-Βασίλη θα οδηγήσει,
το σπίτι σου με τη μύτη του θα φωτίσει.

Και θα σου φωνάξει δυνατά:
«Χαρούμενη, χρυσή Πρωτοχρονιά!».

Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει ο Ντέιβιντ Γουένζελ και την απόδοση η Ρένα Ρώσση- Ζαΐρη κι απευθύνεται σε παιδιά 3-6 ετών.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βαγγελίνος από όλους τους ήρωες που γνώρισε αυτές τις γιορτές αγάπησε ιδιαίτερα το Ρούντολφ με την κόκκινη μυτούλα. Όταν λοιπόν έφτασε στο σπίτι μας αυτό το πολύ όμορφο βιβλίο τότε απλά ξετρελάθηκε και το διαβάζαμε non-stop για πολλά βράδια.

Εσείς ξέρετε την πραγματική ιστορία του Ρούντολφ; Κατά τη γνώμη μου το βιβλίο αυτό αποτελεί ωδή στη διαφορετικότητα και περνάει πάρα πολύ ομαλά και ιδανικά για μικρά παιδάκια έννοιες δύσκολες όπως το bullying, η κοροϊδία, η αδιαφορία για το κάθε τι διαφορετικό από εμάς. Και πόσο όμορφο συναίσθημα όταν στο τέλος δικαιώνεται ο Ρούντολφ με την κόκκινη μυτούλα κι όλα τα υπόλοιπα ελαφάκια εύχονται τελικά να του έμοιαζαν.   Είναι γραμμένο με στίχο και ομοιοκαταληξία κάτι που βοηθά τα μικρά παιδάκια να το θυμούνται πολύ εύκολα. Ο δικός ο μικρός μετά από 3-4 φορές θυμόταν ολόκληρα στιχάκια κάτι που τον ικανοποιούσε πολύ κι τον έκανε να αγαπήσει ακόμα πιο πολύ το βιβλίο αυτό!                                              

Τι διαβάσαμε φέτος στις γιορτές από τις εκδόσεις Μίνωα

Ο Καρυοθραύστης του Ε.Τ.Α. Χόφμαν 
Πρόκειται για μια διασκευή του κλασικού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού µε ονειρική εικονογράφηση!
Την εικονογράφηση έχει κάνει η Σίλια Σόφρεϊ και την απόδοση η Γκρέις Μακαρόνε. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται επίσης σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών.

Μόλις το πήρα στα χέρια μου το διάβασα σαν να ήταν η πρώτη φορά. Με μάγεψε όπως με μάγευε όταν ήμουν παιδί. Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα είναι διάχυτη σε όλες τις σελίδες του παραμυθιού και μας θυμίζει ότι η αγάπη και η καλοσύνη μπορεί να κάνει θαύματα κι αληθινά τα πιο τρελά σου όνειρα. Αν πιστεύετε κι εσείς σε παραμύθια και θέλετε λίγη αστερόσκονη στη ζωή σας τότε ο καρυοθραύστης μπορεί να σας πάρει από το χέρι στο πιο όμορφο κι ονειρικό βαλς της ζωής σας.

Τι διαβάσαμε φέτος τις γιορτές από τις εκδόσεις Μίνωα

Η χιονομπαλού της Μάρως Θεοδωράκη
Μέσα σ’ ένα χειμωνιάτικο απόγευμα μια νιφάδα μεταμορφώνεται σε μια αφράτη χιονόμπαλα.
Όταν όμως ανακαλύπτει πως έχει αλλάξει, δύσκολα αποδέχεται τον καινούριο της εαυτό.
Η Χιονομπαλού μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά παραμένει το ίδιο σημαντική στο ταξίδι της ζωής.
Η καρδούλα της χαμογελάει μέσα στο φως των Χριστουγέννων και δυναμώνει όταν καταλαβαίνει ότι πια δεν είναι μόνη.
Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας υπενθυμίζει πως δε χρειάζεται να περιμένουμε τις μέρες των γιορτών για να φανούμε χρήσιμοι, να είμαστε αληθινοί και να αποδεχόμαστε το διαφορετικό…

Και το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδάκια ηλικίας 3-6 ετών.

Τη Χιονομπαλού την αγάπησα πολύ. Είναι μια χιονόμπαλα με υπαρξιακές ανησυχίες και αναζητήσεις θα έλεγα που αξίζει να γνωρίσετε και να αγαπήσετε εξίσου κι εσείς. Ψάχνοντας να βρει το νόημα της ζωής της και πως θα φανεί χρήσιμη, μας παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι μέσα από μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές γεμάτες αγάπη και ζεστασιά. Θα φανεί τελικά χρήσιμη σε κάποιον αυτή η τέλεια και ολοστρόγγυλη χιονόμπαλα; Για να το μάθετε δεν έχετε παρά ταξιδέψετε μαζί της στο πιο γλυκό κουτρουβάλιασμα που έχετε διαβάσει ποτέ!

Αυτά ήταν τα πέντε χριστουγεννιάτικα βιβλία που κατέφθασαν στο σπίτι μας από τις εκδόσεις Μίνωας και τα αγαπήσαμε πολύ. 

Οι εκδόσεις Μίνωας διατηρούν λογαριασμούς και στο Facebook και στο Instagram καθώς επίσης μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τα βιβλία στο site τους. 


Φίλη μου μείνε συντονισμένη στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Αυτά για σήμερα...!
Busy mama


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design